Vikten av en bra företagskultur

Igår släpptes senaste avsnittet av podden Visionary Wellbeing där jag är med. Jag pratar om ledarskap, hälsa och en god företagskultur. Att ha en bra företagskultur är en avgörande faktor för att medarbetarna ska må bra och för att bolaget ska gå bra. I detta inlägg berättar jag mer om hur jag resonerar kring detta.

Hur skapar man en bra företagskultur?

Jag vill mena att vi har en bra företagskultur på Pineberry. Vi har hög trivsel bland medarbetarna och vi har många som har stannat länge på bolaget just på grund av företagskulturen. Hur har vi lyckats skapa denna kultur? Här kommer några svar på det:

  • Vi har alltid varit transparenta, både mot kunder och medarbetare. Jag tror att en medarbetare känner sig trygg när den får mycket information och kunskap från arbetsgivaren. Och trygghet leder till nöjdhet.
  • Vi är måna om varandra och vi bryr oss på riktigt. Här är det till stor del den närmaste chefen som är ansvarig för att finnas där för sina medarbetare. Och när cheferna bryr sig sprider det en bra energi ut till alla andra.
  • Vi gör roliga saker ihop. I podden berättar jag om några av de aktiviteter vi har gjort ihop under åren och vad som har skapat bra teamkänsla. Jag tror på att göra mycket kul tillsammans, och gärna då i form av träning eller upplevelser utomhus, för att bygga en bra kultur.

En bra företagskultur leder inte bara till välmående medarbetare utan det kan i längden även skapa mer engagemang, initiativ och motivation bland de anställda. Och jag är övertygad om att det i förlängningen också skapar bättre resultat för bolaget.

Ledarskap, hälsa och en god företagskultur med Karin Axelsson

Visionary Wellbeing om Ledarskap, hälsa och en god företagskultur med Karin Axelsson

Jag älskar att vara med i poddar och prata om sådant jag brinner för. Ämnena hälsa på jobbet och en bra företagskultur är sådana som jag älskar att prata om.

Lyssna in podden om du vill veta detta:

  • Mer om vad vi gör på Pineberry för att ha en välmående företagskultur.
  • Hur jag jobbar med mitt ledarskap för att gynna hälsa.
  • Vilken aktivitet av alla vi har gjort som har bidragit mest till god teamkänsla.

Här hittar du avsnittet.

Vi hade väldigt kul när vi spelade in avsnittet och som du ser var bebisen med. Tack Aumla för att jag fick vara med i er podd!

Här kan du läsa mer i ämnet:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.