Tips på bra aktiviteter med jobbet

Det här med att göra saker med sina kollegor även utanför kontoret och kontorstiden är viktigt. Det skapar gemenskap och en vi-känsla på ett helt annat sätt. Dessutom är det kul att lära känna varandra på ett lite djupare plan än vad som hinns med i det dagliga på kontoret.

På Pineberry är vi måna om att ha regelbundna aktiviteter, både för respektive team eller avdelning, men också alla tillsammans. Här vill jag dela med mig av några av de aktiviteter som vi har gjort under de senaste två åren och som har varit lyckade på ett eller annat sätt. Det råkar vara så att en hel del av dem har sportsliga inslag, men inte alla.

Aktiviteter med jobbet – mina bästa tips

Tips för att bestiga Kebnekaise

Bestiga Kebnekaise

Att bestiga Kebnekaise tillsammans med sina kollegor är att sikta väldigt högt och jag förstår att det inte fungerar för alla arbetsplatser att göra det. Men om ni går i tankar om att göra något utöver det vanliga tillsammans så kan jag varmt rekommendera detta. Om man tillsammans klarar av att ta sig upp för Sveriges högsta topp så klarar man av vilket affärsmål eller utmaning på jobbet som helst!

Här har du vår story om dagen när vi besteg Kebnekaises sydtopp, som du var den högsta toppen.

Mästarnas Mästare på Skåvsjöholm

Foto: More Activities

Konferens med både workshops och uteaktiviteter

Att åka iväg några dagar på konferens i en fin miljö gör mycket för både kreativiteten och gemenskapen. Läs här om den konferens vi hade i våras på Skåvsjöholm och om hur vi där testade på både Mästarnas Mästare och kajakpolo.

Aktiviteter med jobbet - en tur med skärgårdsbåt

Aktiviteter med jobbet - en tur med skärgårdsbåt

Aktiviteter med jobbet - en tur med skärgårdsbåt

Båttur i Skärgården

Som sommarfest tidigare i år åkte iväg på en skärgårdstur en fin kväll i juni. Vi åt räk- eller tacobuffé ombord på båten och njöt av den vackra kvällssolen uppe på däck.

Aktiviteter med jobbet - en tur med skärgårdsbåt

Aktiviteter med jobbet - en tur med skärgårdsbåt

Det kanske inte är rätt tid på året att boka en skärgårdstur nu, men varför inte göra det nästa sommar? Att umgås tillsammans på en båt i en så här ljuvlig miljö är verkligen inte fel!

Aktiviteter med jobbet - yoga

Yogamorgon

För ett par månader sedan bokade jag och några av mina kollegor in oss på en yogamorgon på Tak. Konceptet Stockholm under stjärnorna pågick hela sommaren och fram till och med slutet av augusti. Att starta dagen med att yoga tillsammans med kollegorna under bar himmel är en väldigt bra start på dagen.

Här har jag skrivit mer om just denna morgon.

Aktiviteter med jobbet - Stafesten

Aktiviteter med jobbet - Stafesten

Stafesten

Att springa lopp med jobbet är ju ett super roligt sätt att umgås på. Vi på Pineberry brukar vara med på Stafesten (fd Bellmanstafetten) och var det även i år. Här ovan ser ni vinnarlaget av oss som deltog från jobbet nu senast. Men oavsett vinst eller förlust så är det oerhört kul att kämpa tillsammans med kollegorna och  heja på varandra tills dess att alla har sprungit och vi kan äta av picknicken tillsammans.

Andra lopp som är roliga att springa tillsammans är Vårruset (för kvinnorna), Tjurruset och Midnattsloppet.

Aktiviteter med jobbet - boxning

Boxning

Som sagt, en hel del av de aktiviteter jag tipsar om här har med idrott att göra, men så är det också en härlig känsla att kämpa tillsammans och utföra en prestation ihop. För att inleda denna hösttermin på ett energifyllt sätt körde jag och min avdelning på jobbet ett skräddarsytt boxningspass på SATS. Oj, vilken energi vi fick uppleva och vad härligt det var att se hur alla kämpade!

Andra roliga aktiviteter vi har gjort på Pineberry:

  • Minigolf inomhus på Golfbaren
  • Laserdome
  • Hoppas studsmatta på Bounce
  • Köra Gokart

Om du har något mer tips på rolig och givande aktivitet att göra med jobbet så kommentera gärna!!

2 Comments
  1. Ni borde ju åka med Lapoint på surf & yoga-camp i t.ex. Portugal, perfekt för kickoffer och sånt. Har precis börjat som Marketing & Digital business manager där, hör av er om ni vill hitta på något! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.