Cirkelträning utomhus utan redskap

Igår när jag var inne i stan gick jag förbi Kungsträdgården för att se om körsbärsträden har börjat blomma ännu. Till min förtjusning såg jag att en del av dem blommar för fullt nu. Men det är ett tag kvar tills alla blommar. Visst är det vackert med dessa blommande träd? Något av det bästa jag vet är att träna ett pass under de blommande körsbärsträden och här vill jag bjuda på ett pass av cirkelträning utomhus utan redskap, som jag körde just där för några år sedan.

Att träna cirkelträning är ett smart sätt att kombinera ett antal olika övningar på ett roligt sätt. I det här passet är det fokus på styrka med kroppen som tyngd. Jag skrev att det är helt utan redskap. Det stämmer med tanke på att det inte behövs några träningsredskap i form av hantlar, skivstång, kettlebells eller liknande. Däremot behöver du en bänk, vilket ju går att hitta på många platser utomhus.

Så leta upp en fin plats utomhus vid en parkbänk och kör detta pass!

Cirkelträning utomhus utan redskap

Upplägg:

Börja med att köra ett varv av alla övningarna. Ta en paus på en minut och fortsätt sedan med varv två. Gör så många varv du hinner eller orkar!

Övningar:

  • Armhävningar med händerna på parkbänk, 12 stycken
  • Benlyft med armbågarna på bänk, ett ben i taget, 12 stycken per ben
  • Snabba knäindrag med armbågarna på bänk, 50 stycken
  • Sidoplanka med höftlyft mot bänk, 12 stycken per sida
  • Vanliga knäböj, 50 stycken
  • Utfall med bakre foten på parkbänk, 12 stycken per ben
  • Dips med händerna på bänken, bakom ryggen, 16 stycken

Att göra dips medan jag tittar upp på rosa blommor är underbart!

Njut av mycket träning utomhus, i alla fall när vädret tillåter. Det gör jag!

>>> Här får du fler tips på träningspass att köra utomhus. <<<

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.