En av våra mest klassiska förrätter är Toast Skagen. Denna förrätt är både fräsch och god samt är enkel att göra. Här får du mitt bästa Toast Skagen recept.
Toast Skagen recept
4 portioner
När vi firade nyår senast inledde vi middagen med en Toast Skagen. Denna klassiska förrätt gillas av de flesta i vår familj och passar alltid att inleda en nyårsmiddag med. Detta recept räcker till fyra personer och ger en riklig mängd skagenröra till respektive person.
Ingredienser:
- 1 förpackning räkor i lake (à 580 g)
- 1 kruka dill
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1 citron
- salt
- peppar
- 4 skivor formfranska
- 2 msk smör
- 80 g löjrom
Gör såhär:
Skölj räkorna och låt dem rinna av i en sil. Hacka det mesta av dillen, men spar några dillvippor till serveringen. Blanda den hackade dillen med majonnäsen.
Smaka av majonäsblandningen med saften från halva citronen samt salt och peppar. Skär resterande av citronen i klyftor till serveringen.
Pressa ur ytterligare lag ur räkorna och blanda dem med majonäsen.
Hetta upp en stekpanna med smör. Dela brödskivorna på snedden samt skär av kanterna på dem. Stek brödskivorna gyllenbruna i smöret.
Klicka upp skagenröra på bröden. Toppa varje portion med löjrom, citronklyftor och en dillvippa. Dra även några varv med pepparkvarnen över dina Toast Skagens.
Servera!

Själv blir jag sugen på en Toast Skagen när jag skriver detta och ser på bilderna. Kanske dags att lyxa till med det snart igen?!

Karinaxelsson.se