Rabarbergröt – snabb, proteinrik och galet god

Nu när det är höst är ju rabarbersäsongen förbi. Men misströsta inte för det. För den galet goda mixen med rabarbergröt från Tyngre finns att tillgå året om. Jag har nyligen testat den och blev genast förtjust i den.

Här berättar jag mer om denna goda rabarbergrötmix med smak av kanel och äpple.

Rabarbergröt

Rabarbergröt med kanel och äpple

1 portion

  • 1 1/2 dl Tyngres grötmix med kanel/rabarber och äppelbitar
  • 2 1/2 dl vatten

Topping:

  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 äpple
  • kanel
  • 1 tsk kokosolja

Gröten är busenkel att göra. Du häller ner grötmixen och vatten i en kastrull. Koka upp och låt gröten sedan puttra på medelhög värme i ca två minuter.

Under tiden skär du äpplet i mindre bitar. Hetta upp en stekpannan med kokosolja och stek äppelbitarna tillsammans med kanel.

Servera gröten tillsammans med äppelbitarna och kvargen. Mums, så gott!

Rabarbergröt - färdig mix från Tyngre

🍃 Rabarbergröt – en frisk och näringsrik start på dagen

Rabarbern är en av de där härliga råvarorna, som verkligen signalerar sommar! Dess syrliga smak gör den perfekt i allt från pajer till smoothies och inte minst i gröt. En rabarbergröt är inte bara fräsch och god, utan också ett riktigt hälsosamt sätt att starta dagen på.

💪 Varför rabarbergröt är bra för hälsan

1. Rabarbern är rik på fibrer
Rabarber innehåller mycket kostfibrer som hjälper magen att fungera som den ska och bidrar till en längre mättnadskänsla. Det gör att du håller dig pigg och nöjd länge efter frukosten.

2. Låg i kalorier, men rik på smak
Rabarbern har ett naturligt lågt energiinnehåll, vilket gör den perfekt i en balanserad kost. Dess friska syra gör att gröten känns lyxig och fräsch även med lite socker eller annan sötning.

3. Full med vitaminer och mineraler
Rabarbern innehåller bland annat C-vitamin, kalcium och kalium, vilka är viktiga ämnen för immunförsvar, skelett och muskler.

4. Havregryn ger lång energi
Kombinationen av rabarber och havregryn gör gröten till en utmärkt energikälla. Havre innehåller betaglukaner som sänker kolesterolet och stabiliserar blodsockret, något som är extra bra om du vill hålla energin jämn under dagen.

🌿 En frukost som gör gott – på riktigt

Att börja dagen med en skål rabarbergröt är att ge kroppen något den mår bra av: långsamma kolhydrater, fibrer och vitaminer. Detta är en påminnelse om att hälsosam mat inte behöver vara komplicerad. Den kan helt enkelt vara god, färgstark och full av naturliga råvaror.

Rabarbergröt - färdig mix från Tyngre

Tyngres gourmetgröt kanel/rabarber med äppelbitar

Den grötmix jag har använt här kommer alltså från Tyngre och har detta innehåll:

Havregryn, risflingor, mjölkproteinkoncentrat, solroskärnor, torkade äppelbitar, salt, kanel, arom, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam-K), laktasenzym (*Innehåller en fenylalaninkälla.)

Detta är näringsinnehållet för grötmixen:

Näringsvärde Per 100g Per Portion
Energi 1602 kJ/383 kcal 1282 kJ/306 kcal
Fett 9,5 g 7,6 g
varav mättat fett 1,4 g 1,2 g
Kolhydrat 47 g 37 g
varav sockerarter 4,8 g 3,9 g
Protein 25 g 20 g
Salt 1,7 g 1,3 g

Näringsinnehåll för en portion gröt med topping enligt receptet ovan:

  • Energi: ca 495 kcal
  • Protein: ca 31,1 gram
  • Fett: ca 13,1 gram
  • Kolhydrater: ca 58,6 gram

Fler goda recept med rabarber här:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.