Mina godaste rabarberrecept

Vi hade rabarber i trädgården för några år sedan, men inte längre. Nu när jag ser i mina flöden hur rabarbern börjar mogna och gå att skörda hemma hos er som har det blir jag väldigt sugen på att ha rabarber i trädgården igen. Det är ju en så god och härlig sommarfrukt och tillsammans med jordgubbar är den ett sådant säkert sommartecken!

För att fira att rabarbern har börjat komma så bjuder jag här på ett gäng underbara desserter med rabarber och länkar till deras recept.

Smulpaj rabarber recept

Rabarber recept dessert

En klassisk smulpaj med rabarber är svår att motstå, i alla fall tycker jag det. Godast är att äta rabarberpajen tillsammans med iskall vaniljsås ute på en solig plats.

Smulpaj rabarber recept

Det som gör denna rabarberpaj extra god är att man steker rabarbern i smör och kanel innan den täcks med en härlig smuldeg och skjutsas in i ugnen. Som ni ser valde jag att baka rabarberpajen i den rosa fina stekpannan som jag också stekte rabarbern i. Smart och sött!

Jag har vid tidigare tillfälle tipsat om två olika sorters rabarberpajer, en nyttigare och en mer traditionell. Recepten på dem hittar du här.

Midsommartårta - recept på en cheesecake med smak av sommar

I samband med nationaldagen och min pappas födelsedag förra året gjorde jag denna magiskt goda cheesecake med rabarber och hallon. Den är verkligen ett hett tips om du vill bjuda på ett riktigt gott fika eller som tårta på en högtid som studentavslutning eller midsommar!

Midsommartårta - recept på en cheesecake med smak av sommar

Vi fikade denna tårta vid Görvälns Slott förra året. Ser i de fina rabarberstrimlorna som tårtan är garnerad med? Dessa gör du enkelt genom att strimla rabarbern med en osthyvel, som du lägger i kallt vatten och ställer in i kylen i en halvtimme.

Receptet på den magiska cheesecaken hittar du här.

ugnsbakad-rabarbergrot

Ugnsbakad gröt med rabarber fungerar både till frukost och som en matigare dessert eller fika. Den smakar nästan som paj och ändå är den nyttig och fullproppad med bra näring. Klicka in på länken så kommer du till receptet.

Det var mina godaste dessertrecept med rabarber. Testa gärna, jag är säker på att du kommer gilla det!

4 Comments
  1. åh tjena vad jag älskar denna årstid, våra jordgubbar blommar för fullt hemma.. Så lyxigt att lägga på filen o gröten. Rabarberna snor jag hos grannen!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.