Hörde på nyheterna i morse att de första svenska jordgubbarna har skördats nu. Visserligen i växthus och inte var det så många, men det närmar sig i alla fall tills vi har svenska söta jordgubbar att frossa av. Längtar!
Förra veckan handlade vi jordgubbar från ett annat land och trots att det var årets första jordgubbar för mig så var det inte alls så gott. De jordgubbarna var långt ifrån så goda som de svenska brukar vara så nu kommer jag hålla mig tills de kommer istället.
Min jordgubbslängtan är stor. Mest av allt längtar jag efter att få skörda våra egna jordgubbar och smultron från trädgårdslandet!
Det går att njuta av jordgubbar på många olika sätt. Men allra godast tycker jag att det är att äta dem med vispad grädde, smaksatt med vaniljpulver. Hur äter du helst dina jordgubbar?
Kanske beror min jordgubbslängtan idag extra mycket på att vi badade i badtunnan i eftermiddags. Årets första dopp var det – i 39-gradigt vatten. Så härligt!
Jordgubbar i en spenatsallad med rödlök, avokado, soltorkade tomater, rädisor, sockerärtor och rostade solros/pumpafrön som man äter med rökt lax. Annars är jordgubbar också gott i en härlig vitkålssallad på färsk vitkål, lite god vinäger, salladslök och morot.
Åh, jag älskar också att ha jordgubbar i en sallad med spenat och gärna någon ost, som fetaost, i. Dina varianter lät väldigt goda!