Det är den 10:e december och Nobeldagen. Vi kommer allt närmare julen och jag passar på att pyssla, baka och fixa inför julen varje stund som ges nu i december. En sådan sak, som jag uppskattar att göra, är torkade apelsinskivor. De är fina att pynta hemmet med till jul och de är väldigt enkla att göra. Här får du koll på hur du på ett enkelt sätt gör julens torkade apelsinskivor.

Torkade apelsinskivor – så enkelt gör du dem!
Du behöver:
- 3-4 apelsiner
- vass kniv
- ugn
- en gnutta tålamod
Sätt ugnen på 100 grader.
Skär apelsinerna i ganska smala skivor. Ju smalare du gör dem desto snabbare kommer de torka i ugnen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Eftersom de kommer att dra ihop sig när de torkar gör det inget att du lägger dem väldigt tätt. Täck apelsinerna med en handduk och försök att få ur så mycket fukt som möjligt ur dem.
Torka apelsinskivorna i ugnen i 3-5 timmar. Hur lång tid det tar beror helt på hur mycket fruktsaft som finns i apelsinerna. Det är smart att öppna ugnsluckan några gånger under tiden för att släppa ut fukt. När de är klara låter du ugnsluckan vara stängd så att apelsinerna får ligga kvar i ugnen tills de är helt torra. Gärna över natten om möjligt.
Förvara de torkade apelsinskivorna i en papperspåse tills du ska dekorera med dem.

Dekorera hemmet med de torkade apelsinskivorna
Det finns många användningsområden för de de torkade apelsinskivorna. Här får du några av dem:
- Sätt dem i en julkrans och häng upp på ytterdörren
- Dekorera julklappar med dem
- Ha dem i drinkar och som dekoration på julgodisbordet
- Sätt dem i julblommor och julgrupper
- Låta ligga framme i en skål

Jag njuter av att omges av dessa fina små apelsinskivor. Visst blir det fint att pynta hyacinten med en sådan?!

Ett annat jultips med apelsin är att sätta kryddnejlikor i apelsiner. Det både doftar gott och blir väldigt fint. På bilden ovan ser du mina galet goda Flapjacks.
Karinaxelsson.se