Flapjacks

I julas bakade jag ett, för mig, nytt slags julgodis att ha på julgodisbordet. Dessa små havrerutor med ett täcke av nougat och choklad smakar ungefär som Flapjacks och jag väljer därför att kalla dem för det. Kolla in detta ljuvliga Flapjacks recept med bitar i miniformat. Baka och njut, oavsett om det är jul eller inte!

Flapjacks recept

Flapjacks recept

Det går att göra dessa godbitar både i större och mindre format. Jag gjorde dem små för att det skulle passa att ta en munsbit i förbifarten, men annars är det trevligt att göra dem större och bjuda på vid ett fika.

Ingredienser:

  • 150 gram smör
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Topping:

  • 125 gram nougat
  • 125 gram ljus choklad

Flapjacks recept

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Om du har en varmluftsugn tar du något lägre temperatur. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller klä en ugnsform med bakplåtspapper.

Smält smöret i en kastrull. När det har smält blandar du ner sirapen. Blanda sedan ner resterande ingredienser och rör om tills du får en jämn smet. Häll upp smeten på plåten eller formen och tryck ut den med en slickepott. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Låt kakan svalna något när den är klar.

Skär nougaten och chokladen i mindre bitar. Smält chokladen över ett vattenbad. När den har smält rör du ner nougaten och blandar tills du har en jämn massa. Bred ut toppingen på kakan och ställ in i kylen för att svalna och stelna.

När toppingen har stelnat helt kan du skära upp kakan i bitar av valfri storlek.

Flapjacks recept

Flapjacks recept

Flapjacks recept

Tillsammans med Rocky Road, trillingnötter, hasselnötter och annan god choklad blev dessa Flapjacks ett gott inslag på julgodisbordet.

Hoppas att du testar att baka dessa!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.