Trillingnöt recept

Som jag skrev i gårdagens inlägg om vår värdefulla jul gjorde jag en del nya varianter på julgodis denna gång. En av de varianterna var trillingnöt. Det visade sig vara både enkelt och blev gott att göra denna chokladpralin. Här får du mitt goda och enkla trillingnöt recept.

Trillingnöt recept

Trillingnöt recept

Jag har sedan de slutade med trillingnöt i Paradis-asken saknat denna godisbit på julgodisbordet. När jag hörde att grannarna hade gjort trillingnöt som julgodis blev jag inspirerad och valde att testa det själv. Kommer garanterat bli ett stående inslag på vårt julgodisbord framöver!

Ingredienser:

  • 150 gram hasselnötter
  • 150 gram nougat
  • 150 gram ljus choklad
  • flingsalt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader (något lägre om du har varmluftsläget). Lägg alla hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem där i ca 10 minuter. Håll lite koll så att nötterna inte blir brända. Häll upp dem i en ren kökshandduk och gnugga av överflödigt skal.

Skär bitar av nougaten och chokladen och smält dem över ett vattenbad.

Ta tre nötter i taget och doppa dem i den smälta nougat- och chokladblandningen med hjälp av en gaffel. Lägg över dem på ett bakplåtspapper för att stelna. När det första lagret har stelnat häller du en klick till av nougat- och chokladblandningen på vardera trillingnöt.

När andra lagret har stelnat ringlar du streck över nötterna med den chokladblandning som är kvar med hjälp av gaffeln.

Dekorera med några flingor flingsalt. Låt dem stelna helt och förvara trillingnötterna i kylskåp.

Trillingnöt recept

Trillingnöt recept

Trillingnöt recept

Dottern var inte så sugen på att ha flingsalt på dem så där gör man som man vill. Jag tycker att den salta smaken gör sig väldigt bra till det söta från nougaten och chokladen.

Trillingnöt går bra att äta året om så testa gärna detta recept oavsett när du läser inlägget!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.