Hälsokur: te med ingefära, vitlök och citron

När jag efterlyste tips för vad som skulle kunna bota min förkylning häromdagen fick jag bland andra ett tips från Caroline att koka te och blanda i riven ingefära, riven vitlök och pressad citron. Min man har just varit och köpt färsk ingefära så nu kunde jag prova att göra denna hälsogörande brygd.

Jag kokade te, rev ingefära och en vitlöksklyfta och tillsatte det och spetsade sedan med citronsaft. Detta drack jag sedan. Det var minst sagt bland det äckligaste jag någonsin har druckit. Jag var nästan spyfärdig när jag hade svalt sista droppen och jag gissar att det inte kommer lukta så gott om mig de närmaste timmarna heller, då det stank av vitlök om drycken. Men den kändes väldigt utrensande så jag hoppas på att den kommer fungera lika bra för mig som för Caroline. För nu vägrar jag vara dunderförkyld längre. Det är inte kul…

11 Comments
  1. jag brukar också göra denna brygd då jag är sjuk. hoppas att du känner dig bättre ikväll :)du får ha en bra kommande kväll och hoppas att du har haft en bra alla hjärtans dag!?kramar

  2. Jag brukar också dricka ingefära-avkok med lite honung när jag blir riktigt förkyld. Nu ssist så blev det så många koppar att det smakar riktigt gott och eftersom ingefära fungerar som universalmedicin inom homeopatin så blir det numer 1-2 koppar om dagen även när förkylningen är borta.Hoppas Du haft en underbar alla hjärtans dag!

  3. Man kan alltid välja att få i sig vitlöken på annat sätt och dricka ingefärateet som faktiskt är riktigt gott 🙂

  4. Tack för alla era tips om bra hälsodrycker när man är förkyld. Nästa gång jag är sjuk ska jag äta vitlöken separat och dricka teet med ingefära som det är. Det blir nog godare så!

  5. Jag brukar ha ingefära, citron och lite kanel! 🙂 Det är nog bra mkt godare än vitlöken 😉 Och kanel innehåller ju också massa bra antioxidanter! /Josy

  6. Sedan vi börjat med te på färsk ingefära, har mina ständiga förskylningar med besvärlig hosta lugnat ner sig betydligt!! Min mans blodsocker har stabiliserats även hans blodtryck..De blev förvånade på diabetesmottagningen..Han nämde dock inte att vi sedan en tid har anammat denna underbara ingefära./Rosie

  7. Jag har nu gjort den o tog i honung i citron o ingefära o vitlök i mitt s.k hälsote. Tror den inte är äcklig förutom ingefära som jag inte egentligen gillar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.