Ytterligare en svettig träningsmorgon

Efter min 55 minuter långa powerwalk i morse var planen att träna konditionsträning enligt exakt samma upplägg som i onsdags morse. Jag tog mig alltså till World Class Nybroplan för att träna 30 minuter på crosstrainern och 30 minuter på cykeln. Mitt mål var att förbruka fler kalorier än i onsdags. Jag körde alltså med samma program, samma motstånd och lika länge för att enkelt kunna jämföra resultaten idag med i onsdags.

Jag inledde på crosstrainern på samma sätt som i onsdags med programmet cardio burner, nivå/motstånd 11 och tid 30 minuter. Jag kände att jag hade bra energi och kraft i benen så jag trampade på bästa jag kunde. Jag var svettig redan efter några minuter och det var en skön känsla att känna sig pigg och stark. I öronen hade jag Annika Sörenstam som sommarpratare, vilket inspirerade mig att köra på ännu hårdare. Snacka om en kvinna med målmedvetenhet! Det fick mig att pusha mig lite mer än vanligt.

Efter halvtimmen på cross trainern gick jag över till cykeln och trampade på den lika länge. Även där var målet att få en bättre kaloriförbrukning än i onsdags. Så hur gick det då?

I onsdag förbrukade jag 289 kalorier under halvtimmen på crosstrainern. I morse kom jag upp i 300 kalorier! Mål ett – check! I onsdags förbrukade jag 265 kalorier på halvtimmen på cykeln. I morse nådda jag inte riktigt dit utan kom upp i 262 kalorier. Mål två – ej uppnått…

Totalt förbrukade jag idag 562 kalorier, vilket är 8 kalorier mer än de 554 jag förbrukade i onsdags. Jag är med andra ord nöjd med mitt resultat!

Jag är svettig och nöjd efter min konditionspass på gymmet. Det blev som vanligt svettigt både på mig, cykeln och golvet.

Jag pausade någon minut mellan träningen på crosstrainern och cykeln genom att gå ut i friska luften på World Class Nybroplans balkong. Skönt med svalka!

3 Kommentarer
  1. Hmm..jeg ser aldri på kaloriene, min pulsklokke viser jo én kalori pr. minutt uansett! Det samme gjør ellipsemaskina og tredemølla.Teller du kalorier ut/inn? Hva er målet ditt?(jeg burde kanskje gjøre det samme..jeg er i god form, men ikke god bikiniform :))

  2. Kristin; Nej jag räknar inte kalorier så noggrant och har inget annat mål än att må bra av träning och äta hälsosamt.Att jag kollar på hur många kalorier jag har förbrukat har mest att göra med att jag vill kunna jämföra träningspass med varandra.

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.