Energibollar

Har tänkt testa att göra energibollar ganska länge, men det har inte blivit av. Förrän idag. Dumt. För det gick ju hur snabbt som helst att göra. Och gott smakade de också. Att jag kallar dem för energibollar gör jag för att de innehåller mycket energi. En liten boll är fullproppad med nyttiga fetter och protein för att man snabbt ska kunna få i sig ny energi när eftermiddagsdippen kommer eller om man är på vift och det var ett par timmar sedan man senast åt.

Jag kommer att ha med mig en eller två bollar i väskan för att kunna äta som mellanmål på eftermiddagen. Då är det skönt att snabbt och enkelt kunna få i sig bra energi. Eller som idag; äta en boll till kaffet för ett gott och nyttigt fika.

Mina bollar innehåller endast fyra ingredienser, eller fem om man ska räkna vatten som en ingrediens. Vill man piffa till dem kan man avsluta med att rulla dem i kakao, kokos eller hackade nötter. Eller så äter man dem som de är, som jag. Och de smakar mycket gott så, kan jag lova!


Energibollar
ca 16 stycken

1 dl mandelmjöl (eller malda mandlar)
2 dl proteinpulver, i chokladsmak (jag använda Gourmet Pro)
3 msk jordnötssmör
1-2 msk kakao
vatten

Börja med att blanda mandelmjöl, proteinpulver och kakao i en bunke. Tillsätt jordnötssmör och blanda allt väl. Häll i lite kallt vatten och rör om. Tillsätt lite vatten i taget tills du har fått en smet som är fast och går att göra bollar av.

Rulla små bollar med händerna. Lägg upp på ett fat. Rulla eventuellt i kakao, kokos eller hackade nötter.

Njut!

8 Comments
  1. Detta var ett nytt recept för mej. Skall testas nästa gång, nu är frysen full från helgens bollrullning :-PMkt trevlig blogg 😉 ha en super fin kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published.