Skivstång

Jag lägger ju helst min träning på morgonen innan jobbet, men idag valde jag att köra ett lunchpass istället. Var länge sedan jag var på ett gruppträningspass och jag kände för att träna något annat än inne i gymmet. Så ett skivstångspass på Friskis&Svettis fick det bli. Har aldrig tränat just det passet så det var kul att testa.

För några år sedan gick jag regelbundet på BodypumpWorld Class och det här passet Skivstång ska vara en motsvarighet till det; styrketräning i grupp med fokus på uthållighetsstyrka. Den här gången tog jag väldigt lätta vikter och blev därmed inte lika trött i musklerna som jag blir efter ett pass Bodypump. Men det kan också ha berott på att Friskis&Svettis variant på detta gruppträningspass är lite softare och mindre intensiv än ett Bodypump-pass.

Vi höll på i totalt 55 minuter, men det lades mer tid på uppvärmning, avslappning och stretch än det gör i Bodypump-pass som är 60 minuter långt. Det var också mer vilopauser inplanerade i de olika styrkeseten. I mitt nuvarande tillstånd kändes detta helt okej och var till och med välbehövligt, men som ej gravid vill jag ha hårdare träning än så.

Det var kul att testa oavsett och att gå på ett sådant här pass då och då om komplement till den vanliga styrketräningen kan vara bra. Jag kommer säkert gå på Skivstång fler gånger som gravid i alla fall. För det var inte många övningar jag inte kunde göra och vid de tillfällena var det enkelt att hitta en annan övning att göra istället.

Efter träningen smakade min matlåda med kall pasta, tonfisk, bladspenat och paprika gott. Klickade på lite av den nya Örtagårdssåsen från Kelda. Den passade bra till! Har skrivit mer om de nya kalla såserna, som är tänkta till grillat, här.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.