Köttbullar – som mat och träning

Köttbullar (1)

Köttbullar går att få på lite olika sätt. Hos oss äter vi oftast köttbullar tillsammans med kokt potatis, lingon och gräddsås. Men när jag skulle laga köttbullar härom kvällen och vi inte hade potatis hemma lagade jag den med spagetti och kryddig tomatsalsa istället.

Köttbullar (3)

I mina köttbullar har jag alltid havregryn, ägg, kapris, dijonsenap, sambal oelek, soja, vitlök, chili och peppar. Ibland har jag också svarta oliver, soltorkade tomater och fetaost. Brukar bli uppskattade av alla!

Den tomatsalsa, som jag serverade till köttbullarna, spagettin, den rivna osten och grönsakerna denna gång, bestod av en burk krossade tomater som tillsammans med gul lök, vitlök, sambal oelek, chili och mycket peppar fick stå och puttra en bra stund.

köttbullen (1)

Köttbullar är inte bara ätbara saker. Det går också att träna som en köttbulle. Den magövning som jag körde i måndags kallas för köttbullen. Det du gör är att du helt enkelt rullar ihop dig som en köttbulle.

köttbullen (3)

Därefter sträcker du ut armar och ben. Håll dem så raka som möjligt. Se till att hela tiden pressa ländryggen mot golvet och håll bålen aktiverad. Gå inte djupare ner med benen än att du kan behålla rätt teknik.

Vilken slags köttbulle väljer du helst?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.