Chiagröt med choklad och banan – hälsosamt och gott!

Senast jag var i affären köpte jag chiafrön och nu har jag äntligen testat att göra chiagröt. Jag förberedde den kvällen innan och åt den till frukost igår. Just chiagröt choklad banan var hur gott som helst! Lite som att äta chokladpudding till frukost, men inte fullt lika söt. Och att chiagröten skulle ha en läskig geléaktig konsistens håller jag inte med om. Tyckte att konsistensen var lika bra som smaken.

Jag inser att det går att variera denna gröt i oändlighet, men jag testade alltså smaken choklad/banan den här gången. Ser fram emot att göra flera omgångar chiagröt med smaker som hallon/blåbär, mango, äpple och ananas/kokos. Har ni gjort chiagröt? Vilken eller vilka smaker tycker du bäst om?

Här kommer receptet på den chiagröt jag gjorde.

chiagrot-kakao-banan-recept-4

Chiagröt choklad banan

en portion

  • 1½ dl mjölk av valfri sort (jag tog kokosmjölk denna gång)
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk kakao
  • ½ banan

Mosa bananen och blanda alla ingredienser i en skål eller burk. Ställ in i kylen och låt stå där under natten. Toppa med valfria tillbehör. Jag toppade min med bananskivor och några hallon.

chiagrot-kakao-banan-recept-3

Just hallon och banan passar så bra smakmässigt till choklad. Mmmm, det här kommer att bli en riktig favorit!

6 Comments
  1. Jag brukar äta det som mellanmål och ibland som helgfrukost. Jag har testat diverse smaker men choklad/kakao är alltid gott 🙂 Jag har några recept på bloggen om du vill testa fler varianter (de står som chiapudding).

    Roligt att du lämnade en kommentar på min blogg 🙂 Är allt bra med dig nu för tiden? 🙂
    Önskar dig en fin fortsättning på veckan Karin 🙂

  2. Ha ha vad konstigt…. åt precis nyss en sån här med kakao & banan men med naturell yoghurt istället för mjölk. Lyxade till det med lite jordnötter i också =) Gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.