Hamburgare extra allt

hamburgare (7)

Efter en förmiddag på språng, med förskolelämning, gymträning och träff med föräldragruppen, var det skönt att komma hem till en lunch, som gick snabbt att fixa till. Vi hade färdigstekta hamburgare kvar från igår så med en sådan och ett gäng tillbehör fick jag till en snabblunch.

Just hamburgare brukar ju kallas för snabbmat. Men det behöver inte vara någon onyttig snabbmat om man inte vill. Med ett bra bröd och smart tänk när det gäller tillbehören kan en hamburgare snarare vara en bra och näringsrik måltid. Här visar jag hur jag gör min hamburgare extra allt.

hamburgare (2)

Hamburgarebröd kan vara gott, men oftast är jag sugen på något lite grövre bröd när jag äter min hamburgare. Dessutom brukar det vara en del onödigt socker i hamburgarebröd så vanligt är att jag väljer Fazers Fruktkuse istället. Gott med ett bröd som ger tuggmotstånd och innehåller både mycket frön och torkad frukt.

På fruktkusen bredde jag ett tunt lager dijonsenap, sedan på med hamburgaren och en skiva smält ost. Sallad som roman eller isberg passar bra i en hamburgare, men idag fick det bli ruccola och bladspenat istället. Och så några skivor av tomat och gurka på det.

hamburgare (3)

Idag lyxade jag även till med ett stekt ägg i min hamburgare. Jag stekte det med en lös gula så att den rann ut över allt det andra när jag satte första tuggan i burgaren. Gott!

hamburgare (4)

På med locket och klart för servering!

hamburgare (8)

Vi hade morotsstavar i kylen. Ett givet tillbehör till en hamburgare extra allt.

Visst finns det ännu fler goda tillbehör som man kan ha i eller till sin hamburgare. Avokado eller guacamole, tacosås, coleslaw eller pesto är sådant som passar bra, men idag var jag fullt nöjd med det som jag hade i min.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.