Milen

Milen efteråt (1)

Den kan vara alldeles förskräckligt jobbig, ansträngande och hemsk. Den kan vara en uppvärmning till något mycket längre. Den kan vara en snabb och skön sträcka, som känns som en spurt hela vägen igenom. En mils löpning kan kännas på olika sätt varje gång och beroende på vem som springer den. Jag sprang den idag och måste säga att den kändes ganska lätt. Men det var absolut ingen spurt eller enbart en skön sträcka. Jag fick kämpa en del för den.

Syftet idag var inte att prestera milen på en viss tid utan jag sprang den för att se om jag överhuvudtaget skulle orka så långt. Det var ändå mer än ett år sedan som jag sprang så långt. Jag orkade, men särskilt snabbt gick det inte och det är högst tveksamt att jag kommer kunna springa milen under 50 innan nyår. Men det gör inte så mycket. För bara att jag kan springa en mil är grymt härligt!

Milen efteråt (4)

Dagens mil var alltså inte så farligt jobbig och det hade att göra med att jag inte pressade mig själv. Jag sprang i behagligt tempo och hann njuta under tiden istället. Men allra mest njöt jag efteråt. Efter att jag hade sprungit klart, duschat, smörjt in mig med en god doft, klätt på mig i sköna kläder, ätit och druckit hade jag den allra bästa känslan. Den känsla som infinner sig efter motion i kyligt väder, när man har blivit rosig om kinderna och trött i benen. Den känslan är bra skön!

löpning milen tid

Dagens löpning:

  • Distans: 10,00 kilometer
  • Tid: 54:36 minuter
  • Snittfart: 5:26 minuter/kilometer
6 Comments
  1. Grattis! Jag fick barn samtidigt som dig o springer ca 5 km. Jag är så sugen på att öka sträckan men känner mig osäker, då tex Lofsan med flera säger att man ska vara så försiktigt. Vad säger du?

    1. Jag tycker att du ska lyssna på din kropp och hur den känns, Cattis. Om fem km känns bra att springa så är det super. Öka lite i taget och känn dig fram. Det är väldigt individuellt när man kan börja springa igen.

  2. Hej! Bra jobbat! Ska inom kort göra mitt första snitt med mitt tredje barn. Hur länge väntade du innan du sprang efter snittet? Vore intressant att läsa om hur du la upp träningen vecka för vecka efter snittet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.