Riskaka med chiafrön

Friggs riskaka chiafrön (6)

Det har ju varit en del snack om chiafrön på bloggen på sistone, vilket jag i och för sig inte är ensam. Detta härliga frö har ju en mängd hälsofördelar och det har även Friggs insett. Jag har nyss testat deras nya riskakor med just chiafrön och havssalt, vilket är en av de tre nya sorternas riskaka de nyligen har lanserat. De andra sorterna har också nyttiga fröer som ingredienser; linfrö respektive hampafrö.

Friggs riskaka chiafrön (1)

Smaken på dessa riskakor skiljer sig inte nämnvärt från vanliga riskakor, men så innehåller de bara en lite del chiafrö också, närmare bestämt fem procent. Det som jag däremot verkligen gillar med den nya sorten är att den är mycket tunnare. Vanliga riskakor är lite för tjocka, tycker jag, och man behöver kompensera med så mycket pålägg (om man inte äter dem naturella) för att kakan inte ska ”ta över”.

Här har man hittat ett bra format och är man riktigt riskakasugen får man äta flera istället.

Friggs riskaka chiafrön (5)

En riskaka med proteinrikt pålägg är ett perfekt efter-träningen-mål och jag har ätit flera sådana den här veckan. Super gott är att ha ett tunt lager jordnötssmör, ett tjockt lager kvarg och några skivor äpple eller gurka på riskakan. Eller kvarg, ost och skinka är också gott att ha på.

Bara fantasin sätter stopp! Jag kommer i alla fall börja med att köpa hem riskaka med fröer istället för de naturella. Hoppas och tror att även sonen kommer gilla dessa, som är ett riktigt riskaka-fan och äter dem gärna till mellanmål eller som ett snack.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.