Mat med sommarkänsla

kycklingspett och mangosallad (8)

Dagen idag har varit vintrig på många vis, men matmässigt har den mer påmint om sommar. Till lunch var jag sugen på grillat och om vi hade haft grillen stående i trädgården hade jag velat dra igång den. Nu står den inpackad i friggeboden så det fick bli till att använda grillen i ugnen istället.

Kycklingspett blev det och till det en somrig sallad med bland annat mango och avokado. Super gott sommar som vinter!

kycklingspett och mangosallad (5Ett par olika sallader som tillbehör till kycklingspetten

Kycklingspett med mango- och avokadosallad

4 portioner

  • ca 800 gram kycklingfiléer
  • soja, olivolja och sambal oelek till marinaden
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • olivolja och flingsalt
  • 1 färsk mango eller en rejäl näve fryst mango i bitar
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • majs

Börja med att strimla kycklingfiléerna och trä dem på grillspett. Blanda till marinaden av soja, olivolja och sambal oelek. Pensla marinaden på spetten och låt dem sedan stå en stund.

Skala morötterna och palsternackorna. Skär i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. När rotfrukterna nästan är klara; sätt på grillfunktionen och ställ en form med kycklingspetten högst upp i ugnen. Grilla dem klara, ca 10 minuter per vardera sida.

Medan maten i ugnen blir klar gör en sallad av mango, avokado, tomat och majs. Jag delade upp grönsakerna på två sallader eftersom jag inte visste om Wilmer skulle gilla mango. Men det visade sig att det var just mangon han tyckte var godast med hela maträtten! Själv älskar jag också mango och tycker det passar utmärkt till just kyckling.

När kycklingen är genomstekt tar du ut allt ur ugnen, lägger upp på tallrikar och njuter.

kycklingspett och mangosallad (7)

Jag toppade min portion med en klick hummus samt några vindruvor. Blev liksom pricken över I:et på denna somriga måltid.

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.