Friday feeling

Friday feeling

Åh, vilken härlig fredagskänsla jag har haft hela den här dagen! Men så har det också varit en sådan där typisk fredag när vi har gjort sådana saker som vi ofta gör den här veckodagen.

Idag – en typisk fredag hos oss:

 • Fredagsfys: Fredagar innebär att båda barnen är hemma och jag har därmed fullt upp med dem hela dagen. Eftersom jag får så mycket mer energi och bättre tålamod om jag har fått träna är det alltid värt att gå upp lite tidigare för att få till ett hemmapass på morgonen. Bara det att barnen lyckas nästan alltid vakna tidigare än de brukar när jag vill få till denna egentid så mitt fredagsfys sker allt som oftast med dem som sällskap. I morse blev det ett gäng övningar med kettlebellsen, men fick hålla passet ganska kort.

Friday feeling (5)

 • Fredagsblommor: Vi har fina blommor som pryder hemmet. De här pärlhyacinterna har just slagit ut och av pappa fick vi fina röda och vita tulpaner idag. Älskar att ha färska, fina blommor i huset!
 • Veckohandling: Det hör så gott som varje vecka till vanligheterna att vi veckohandlar på fredagen. Tycker det är optimalt då det är trevligt att ha så påfyllt som möjligt i kyl och skafferi när helgen kommer. Min pappa var med oss och handlade idag, vilket han oftast brukar. Skön hjälp för mig och Wilmer är alltid lika glad att träffa honom samt att ha någon att leka med när han följer med hem till oss på lunch efteråt.
 • Fredagsstädning: Sysslade inte med någon storstädning idag, men städade i alla fall de viktigaste rummen. Allt för att ha en skön känsla hemma när helgen börjar!

Friday feeling (8)

 • Fredagsmys: Är ju obligatoriskt att mysa lite extra på fredagen. Wilmer sitter just nu och har ”bio” (ser på film med projektorn) med sin pappa och jag ser fram emot att se Sverige spela fotboll lite senare ikväll. Har självklart förberett med något gott att snaska på och ikväll blir det chokladbollar gjorda på dadlar, cashewnötter, kakao, lakritspulver och kokosolja. Mums!

Friday feeling (7)

Friday feeling (9)

Har redan provsmakat bollarna och vet att de är goda. Nu står de i kylen och gottar till sig. Här kommer receptet på dessa.

Nyttiga chokladbollar

 • ca 15 stycken dadlar
 • 3 dl naturella cashewnötter
 • 2 msk kakao
 • 1 msk lakritspulver
 • 1 msk kokosolja
 • 2-3 msk vatten
 • kokosflingor

Mixa, späd med vatten för önskad konsistens. Ställ in i kylen en stund. Rulla sedan bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara dem kylt.

Vad väntar i helgen då? Inte en heldag för att delta i uttagningarna till Atleterna i alla fall. Jag hade kunnat göra det imorgon om jag hade velat, men jag kände att jag hellre väntar ett år med det. Är inte i mitt livs form nu direkt, men kommer jobba för att vara det om ett år. Och det krävs helt klart för att jag ska ha en chans att komma med i det programmet.

Inte ska jag vara med på Spin of Hope imorgon heller. Många är det som kommer cykla till förmån för cancer. En bra grej det där!

Istället blir det mycket trädgårdsjobb för vår del. Blir bra det.

Ha en mysig fredag och en bra helg!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.