Några kettlebellsfavoriter

kettlebells (3)

Blåsigt och friskt ute idag, men det var ändå skönt att köra dagens träningspass utomhus. Var mest bara uppiggande med vinden och jag älskar att ha mycket plats runt mig, speciellt när jag tränar med kettlebells. Det var just med dem jag tränade idag och jag tänkte att jag ska dela med mig av favoritövningarna från dagens kettlebellspass.

Några favoriter har jag redan delat med mig av, som sågen jag skrev om här och tre andra KB-övningar jag fotade i det här inlägget. Idag körde jag några av dem plus några andra. Och varför de just är favoriter har nog mest att göra med att jag får en bra muskelkontakt när jag kör dem och de är övningar som tar bra.
kettlebells (6)

Knäböj är skönt att göra med en kettlebell i famnen. Utmaningen är att gå så djupt ner som möjligt utan att tappa hållningen eller tekniken.

kettlebell stöt

Stötpress är en skön övning där man får trycka på ordentligt. Har inte tränat den så mycket tidigare, men fastnade för den direkt.

kettlebells (1)

Rodd i plankanposition – den här övningen är främst utmanande för bålen, i alla fall när man inte har en så tung kettlebell. Spänn till korsetten ordentligt och håll en rak kropp medan du drar KB’n uppåt i en rodd.

kettlebells (4)

Russian twist – alltid lika effektiv och jobbig! Kändes bra att avsluta kettlebellspasset med just den!

Dagens träning:

Samtliga övningar i set om tre

Superset med kettlebells:

  • Sving + full sving
  • Tvåhandsryck + marklyft
  • Knäböj + stötpress
  • Rodd i plankanposition + russian twist

Superset i utegymmet:

  • axelpress ovan huvud + stående rodd

Jag är dålig på att vara inne på Bloglovin, men gick just in och upptäckte då att jag fortfarande har min gamla FitnessochHälsa-blogg registrerad där, den med blogspot-domänen… Nu ska detta uppdateras så att ni som vill kan följa bloggen därifrån!

Follow my blog with Bloglovin

4 Comments
    1. Huvan var skön att ha på när det blåste så där friskt. 😉

      Det handlar nog mycket om en vanesak. Jag tyckte också att kettlebells kändes lite konstigt de första gångerna. Men om du skulle testa skulle du nog se tjusningen i det ganska snabbt, tror jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.