Veckans chiapuddingar – del 2

chiapuddingar hela veckan del 2

Det blev ju goda frukostar bestående av chiapuddingar hela förra veckan för min del. Veckans första frukostar med chiapudding hittar du här och nu tänkte jag dela med mig av de puddingar jag åt av fredag till söndag.

Jag fick till fyra puddingar på tre dagar då jag på fredag kvällen festade loss på en mycket god chokladchiapudding. Mums!

Chiapudding fredag (2)

Chiapudding fredag (6)

Fredag frukost: Chiapudding med yoghurt, hallon, banan och jordnöt

 • 2 dl naturell yoghurt
 • 2-3 msk chiafrön
 • några hallon
 • Topping: bananskivor och jordnötssmör

Jag testade att blanda chiafröna med naturell yoghurt och det blev som väntat en krämigt, god pudding. Lite som davosgröt eller overnight oats. Jag hade även i några hallon i blandningen. Därav de rosa ”fläckarna” i yoghurten. Toppingen fick bli min favorit med bananskivor och jordnötssmör. Kan liksom inte bli fel då!

chokladchiapudding (3)

chokladchiapudding (4)

Fredag kväll: Chokladchiapudding med vispgrädde

 • 2,5 dl sojamjölk
 • 3 msk chiafrön
 • 1 msk kakao
 • Topping: vispad grädde med vaniljpulver

För er som gillar choklad och mer specifikt chokladpudding borde älska detta. Jag tycker inte att man behöver söta den här chokladchiapuddingen alls, men vill man kan man blanda med mosad banan för extra sötma.

Passar bra att toppa med vispad grädde eller kokosgrädde. Jag smaksatte min grädde med vaniljpulver och strösslade några chokladöverdragna pumpafrön från Renée Voltaire. Underbart till fredagsmyset!

Chiapudding lördag (1)

Chiapudding lördag (4)

Lördag frukost: Fruktchiapudding med vaniljkvarg

 • en kiwi
 • ett äpple
 • ett gäng hallon
 • en apelsin
 • några melonbitar
 • 3 msk chiafrön
 • Topping: kvarg med vaniljpulver

Dagen innan blandade jag till en fruktsmoothie, bestående av frukterna ovan. Ungefär hälften av detta hällde jag upp i en burk och  där rörde jag ner chiafröna. På lördag morgonen toppade jag puddingen med kvarg, smaksatt med vaniljpulver. En riktigt fräsch chiapudding, som verkligen ger en härlig vitaminkick!

För att bli ordentligt mätt åt jag också knäckebröd med ost, kalkon, paprika och kiwi.

Chiapudding söndag (3)

Chiapudding söndag (4)

Söndag frukost: Chiapudding med päron, kardemumma, jordnöt

 • 2,5 dl sojamjölk
 • 3 msk chiafrön
 • en uns vaniljpulver
 • kardemumma
 • Topping: päronskivor, jordnötssmör

Veckans sista chiapudding blev denna härlighet med smak av päron, kardemumma och jordnöt. Just kardemumma passar så bra ihop med päron så det tog jag ganska mycket av när jag blandade till puddingen. Mums till sista slicken!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.