Gino

För några år sedan – är nog typ tio år sedan nu – hade jag och mina kompisar en period när vi åt efterrätten gino väldigt ofta. Denna fruktiga och fräscha efterrätt är ju helt underbar, men jag har ändå glömt bort den lite grann. Har sett att PT-Fia gör den ganska ofta och igår när jag funderade på vad vi skulle kunna äta till efterrätt idag när vi hade våra familjer hemma hos oss på grillunch så kom jag på att en gino vore ju förträffligt gott. Så det var precis vad jag gjorde.

Denna efterrätt är ju så enkel att göra och passar för både stora och små. Jag gjorde en stor form med frukt och bär som jag rev mörk choklad över och en liten form med bara frukt och bär. Den minsta formen var tänkt till barnen. När jag hade haft formerna inne i ugnen ett tag serverade jag ginon med vispad grädde, pimpad med lite vaniljpulver. Mmmm, gott!

Vilka frukter och bär man använder går ju att variera i det oändliga. Här får ni den variant jag gjorde idag.

Gino (3)

Gino

6-8 portioner

 • 1 stort äpple
 • 2 päron
 • 1 apelsin
 • ½ ananas
 • 2 bananer
 • en rejäl näve hallon
 • lika mycket jordgubbar
 • några vinbär
 • 2 stora rutor mörk kvalitetschoklad
 • vispgrädde
 • en uns vaniljpulver

Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i ugnsfast form. Strö över bären och blanda alltsammans. Riv över chokladen. Ställ in i ugnen på grillvärme i ca 5 minuter. Servera så snart som möjligt! Jag tycker att det är godast med vispgrädde till, men det fungerar också att äta den med vaniljglass eller kanske turkisk yoghurt.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.