Grönärtsglass – så mycket godare än man kan tro

Idén fick jag när jag hörde att Leila har ett glassrecept i sin nyaste kokbok, som består av ärtor. Igår testade jag att göra en egen variant och tro det eller ej, men gröna frysta ärtor är som gjorda att göra glass av. God och härligt grön glass, som dessutom boostar upp med en massa bra näring. Om man är osäker på om man har kommit upp i de minst 500 grammen är det ju super smart att avsluta dagen med en sådan här näringsladdad glass – en gröna ärtor glass!

Jag gjorde en ordentlig laddning, som egentligen räcker för två. Men eftersom det bara var jag hemma hos oss som vågade sig på att smaka denna gröna glass så festade jag loss rejält. Är ju synd att lämna så god glass…

Peas Banana Peanut Ice Cream (2)

Grönärtsglass

2 portioner

  • ca 2 dl frysta ärtor
  • 2 bananer
  • 2 msk jordnötssmör

Både bananer och ärtor ska vara frysta så om du inte redan har en påse med ärtor och bananer, skivade i slantar, sedan innan i frysen behöver du förbereda med det några timmar innan.

Ta fram bananer och ärtor några minuter innan de ska mixas. Häll dem och jordnötssmör i en mixer och kör i gång. Håll på tills smeten är blandad och slät som glass. Njut av direkt eller ställ in i frysen. Om du ställer in den i frysen behöver du fram den någon timme innan den ska ätas så att den hinner tina till perfekt rinnig glasskonsistens.

Peas Banana Peanut Ice Cream (5)

Vill du så toppar du härligheten med färska bär, bitar av frukt eller kanske en klick grädde. Jag hade inte tid med sådant utan åt upp min direkt.

Peas Banana Peanut Ice Cream (11)

Slurp!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.