Igår plockade jag av alla mogna jordgubbar och smultron från våra plantor. Tyvärr fanns där minst lika många (om inte fler) ruttna bär eftersom vi inte har kunnat ta hand om planteringarna medan vi var borta på semesterresan. Men att kunna fylla ett helt durkslag med röda, söta bär var glädje nog!
Vi åt ganska många bär igår kväll, men hade ändå några kvar när vi skulle packa picnickorgen i morse.
Ni som följer mig på Instagram såg kanske att vi har varit på bakluckeloppis och sålt grejer idag. Då hade vi bland annat jordgubbar med oss till lunchen. De smakade bra tillsammans med coltingpannkaka och grädde!
Det var första gången vi var med på en bakluckeloppis och det var lite smågalet, kan jag säga. Många var ivriga att handla, men vi fick inte fullt lika mycket sålt. En hel del blev vi av med dock och det får man vara glad för.
När vi kom hem mixade jag ihop jordgubbssmoothie av de jordgubbar och smultron som vi hade kvar. När bären har legat i någon dag och blivit lite mosiga tycker jag att de lämpar sig bäst i smoothie eller paj. Jag och barnen drack av den söta drycken tills den var slut.
Våra barn gillar oftast att dricka smoothies. Festar man till det med sugrör och fint glas kan Wilmer dricka i stort sett vad som helst. Det är perfekt att mixa till en matig smoothie till dem för att vara säker på att de får i sig tillräckligt av vitaminer och mineraler. Ett glas smoothie innehåller ju oftast minst lika mycket sådant som det finns i en frukt eller ganska mycket grönsaker. Då gör det inte lika mycket att det kanske slarvas med det gröna vid någon annan måltid.
Den här gången hade jag i kokos och jordnötter, som smakkombination. Blev riktigt gott!
Jordgubbssmoothie med kokos
ca 2 portioner
- 250 gram naturell kvarg
- en skvätt mjölk
- ett rejält gäng jordgubbar och smultron
- ett par matskedar kokosflingor
- en liten näve jordnötter
Mixa, häll upp i glas och garnera med jordgubbar och kokos. Drick och njut!