Kycklingmiddag med rödbetor

Kombinationen rödbetor och fetaost kan vi väl alla vara överens om är väldigt god. Och att äta dessa två tillsammans med kyckling är receptet på en riktigt god middag. Så såg vår middag ut tidigare ikväll och rödbetorna gjorde jag i ett nytt och fint format.

Andrea tipsade om hasselbacksbetor härom dagen och det var precis vad jag gjorde. Jag skjutsade in en plåt fylld med både potatis och rödbetor i hasselbacksformat in i ugnen och under tiden kunde jag laga kycklingen och det andra.

Hasselbacksrödbetor

Hasselbacksbetor

  • rödbetor och eventuellt andra betor/rotfrukter som potatis eller polkabetor
  • en klick smör
  • flingsalt
  • ströbröd

Hasselbacksrödbetor 2

Hasselbacksrödbetor och potatis

Skala betorna och skär dem mitt itu. Skär ett gäng med skåror i dem, men inte hela vägen igenom. Lägg upp alla halvorna på en plåt. Klicka på en liten klick smör på varje halva samt strö över lite flingsalt och ströbröd.

Ställ in i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter.

Kycklingmiddag

Medan betorna var i ugnen stekte jag kycklingfiléer i stekpannan. Jag skar upp tomater och lade på en bädd av bladspenat, ringlade olivolja över och saltade och pepprade. Jag smulade fetaost i en skål och garnerade med pumpafrön och mer bladspenat. Och så gjorde jag en kall sås på créme fraîche, citron, honung och kryddor.

Kycklingmiddag och tillbehör
Lagom tills jag var klar med kycklingen och tillbehören var också potatisen och rödbetorna klara.

Kyckling och rödbetor middag 2

Alltså, jag tröttnar verkligen aldrig på den där smakkombinationen rödbetor och fetaost. Även tomater och fetaost är väldigt gott. Kycklingen och den kalla såsen gjorde också sitt till och så fick vi oss därigenom en riktigt god onsdagsmiddag.

Visst blir ni sugna på att testa hasselbacksrödbetor?!!

6 Comments
  1. Åhh du testade hasselbacksbetorna 🙂 Visst var det en fiffig idé. Jag hittade inspiration till dessa betor på Instagram, att man inte tänkt på det innan! Så gott! Önskar dig en fin dag/Andrea

  2. Vilken enkel men superbra idé med rödbetorna som jag aldrig har tänkt på! Detta måste testas! Tur jag har sparat fetaosten till något gott tillfälle, blir perfekt. Tack för tipset 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.