Nyttigt godis till Halloween

Halloween står för dörren och många är vi som vill smaska på något sött och gott då. Här har ni receptet på några hälsosamma godisar som ni enkelt kan svänga ihop och njuta av till kaffet eller bjuda spöken och häxor på, som kanske knackar på er dörr?

Nyttigt godis Halloween 8

Det här är godiset som jag tror att de flesta barn gillar (och vuxna också såklart). Min son gillar i och för sig inte choklad så till honom gjorde jag varianter av dessa utan choklad. Det var förresten när jag gjorde detta slags fruktmellis till barnen som jag kom på att det borde vara gott att doppa frukten i choklad och äta som godis. Och visst var det gott!

Nyttigt godis Halloween

Nyttigt godis Halloween 2

De här godbitarna går på nolltid att göra. Bara att skära bananer i skivor och klicka jordnötssmör mellan bitarna och sedan doppa i smält choklad. Alla barn gillar kanske inte jordnötssmör? Då fungerar det också bra att lägga en bit torkad frukt eller en bit färsk plommon mellan bananskivorna. Receptet är som sagt enkelt, men här kommer i alla fall steg för steg hur jag gjorde.

Nyttigt godis Halloween 3

Nyttigt godis till Halloween

6-7 godisar

Skala och skiva bananen i skivor. Klicka jordnötssmör på hälften av dem. Lägg bananskiva över.

Smält chokladen i ett vattenbad. Häll choklad över varje banangodis.

Vill man är det trevligt att toppa godisarna med hackade jordnötter eller kokosflingor innan chokladen har smält.

Förvara godisarna gärna i frysen och ta fram en liten stund innan servering.

Nyttigt godis Halloween 4

Nyttigt godis Halloween 5
Nyttigt godis Halloween 6

De här godbitarna går ju att göra och äta när som helst på året. Men jag tänkte att de faktiskt passar lite extra bra till Halloween. Eftersom de jag gjorde härom kvällen redan är slut får jag nog göra några fler nu inför helgen.

Innehåller affiliatelänkar

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.