Rödbetor och fetaost

Det finns många goda smakkombinationer, men om jag ska välja en så måste det få bli rödbetor och fetaost. Dessa två tillsammans är så ljuvligt goda att de får gå under kategorin Passion Stories. Det finns de som tycker att rödbetor smakar jord, men det är något jag inte kan förstå. Tycker att den lilaröda betan är bland det godaste som finns och det tycker jag verkligen inte att jord är. Den salta fetaosten lyfter rödbetan till himmelska höjder och jag skulle kunna äta denna smakkombination varje dag i veckan. För alltid.

rodbetor och fetaost 2
Igår lagade jag en form med dessa ljuvliga smaker som tillbehör till vår middag. Och jag skojar inte när jag säger att jag egentligen hade velat äta upp hela formen själv. Det här tillbehöret är så galet enkelt att göra också och det går inte att misslyckas. Och så passar det att äta till allt.

rodbetor och fetaost 3

Börja med att koka rödbetor så att de blir mjuka eller nästan mjuka. Eller så har du köpt färdigkokta rödbetor i affären och då slipper du momentet kokning själv. Lägg de mjuka rödbetorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Ställ in i ugnen i 200 grader och låt dem stå där i ca 20 minuter. Ta ut, strö ett paket fetaost över samt toppa med ett par rejäla nävar bladspenat, machésallad eller ruccola. Om du vill ha lite extra sötma kan du också ringla över honung. Avsluta med att strö pumpafrön över hela härligheten.

Nu är det klart att njuta av!

rodbetor och fetaost 4

Igår åt vi dessa härliga smaker tillsamman med köttbullar, kryddade med kapris, chili och vitlök. Medan rödbetorna stod i ugnen kunde jag rulla och steka köttbullar. Och sedan var middagen klar!

Håller ni med mig – är inte rödbetor och fetaost den bästa smakkombinationen ever?!!

Här hittar ni två andra riktigt goda maträtter med rödbetor:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.