Medelhavskyckling

På mitt nya jobb kan jag få hur mycket inspiration som helst när det kommer till mode, hälsa och recept. Jag bläddrade nyligen i senaste Elle Mat & Vin och hittade där ett recept på Medelhavskyckling som jag ville prova. Jag hade visserligen inte alla ingredienser hemma, men lagade i alla fall till en variant av den igår kväll till middag. Det här är en maträtt som är väldigt enkelt att göra och som mestadels sköter sig själv i ugnen. Älskar sådan mat!

Medelhavskyckling 2

Medelhavskyckling

4-6 portioner

  • 6 kycklingfiléer eller motsvarande mängd av kycklingbröst- eller lår
  • 3 morötter
  • en röd paprika
  • en gul paprika
  • en tomat
  • en burk svarta oliver
  • 50 gram parmesanost
  • olivolja
  • flingsalt och peppar
  • en rejäl näve bladspenat

Börja med att skära kycklingfiléerna i lite mindre delar och fördela ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Skala morötterna och skär dem i skivor. Skölj paprikorna och tomaten, skär dem i strimlor och bitar. Lägg ut morötterna och grönsakerna på plåten. Häll av oliverna och strössla dem över det andra.

Riv parmesanosten och strö över, ringla över olivolja samt krydda med flingsalt och peppar.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter. När kycklingen är vit i köttet är maten klar.

Ta ut ur ugnen och garnera det hela med bladspenaten.

Medelhavskyckling 3

Medelhavskyckling 4

I originalreceptet ingår även kronärtskockshjärtan, vilket jag kan tänka mig är oerhört gott att ha med. Det får jag ha nästa gång!

Servera medelhavskycklingen med pasta eller ugnsrostad potatis eller ät den som den är.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.