Questbar cookies

Igår hade vi lite av en bakdag hemma på förmiddagen. Det var Wilmer och jag som bakade, men de här kakorna som jag tänkte dela med mig av här var det bara jag som bakade. Jag gjorde de sagolikt goda questbars med smak av choklad och hasselnötter och av dem småkakor med bitar av choklad i. Jag kallar dem för questbar cookies. Mumsigt, kan jag säga!

questbar cookies 2

De här kakorna innehåller varken socker eller mjöl utan består framför allt av fiber sirap och proteinpulver. Man gör dem helt enkelt precis på samma sätt som questbars och delar upp varje bar i tre-fyra delar, rullar dem, plattar till dem och ställer sedan in dem i ugnen. Av det får du ett gäng knapriga kakor med härlig chokladsmak. Dock märkte jag att det gick inte att dubbla eller tredubbla receptet av questbars rakt av utan jag fick testa mig fram med proportionerna innan jag kom fram till den optimala versionen.

questbar cookies 3

questbar cookie

Questbar Cookies

ca 12 stycken

Börja med att värma fibersirapen. Enklast tycker jag är att göra det i micron. Kör på full effekt 15-30 sekunder. När det bubblar tar du ut den. Rör i proteinpulver, steviadroppar och hasselnötssmör. Forma till en massa, gärna med händerna.

Hacka chokladen i små bitar. Knåda in den i massan och forma till en lång rulle eller bar. Dela den i tolv bitar, eller så många delar som du vill. Rulla bitarna till runda bollar och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och ställ in i ugnen på 200 grader.

Grädda kakorna i 8-10 minuter.

questbar cookies 8

questbar cookies

De här kakorna är ljuvligt goda till en kopp kaffe eller ett glas iskallt mjölk. Vill man få till lite mer julig smak så är det gott att addera pepparkakskrydda i smeten. Och vill man ha extra crunch passar det med hackade hasselnötter tillsammans med chokladbitarna.

questbar cookies 9

Förutom dessa Questbar Cookies med choklad bakade Wilmer och jag en riktig kakklassiker. De blev också goda, kan jag säga, och kommer tipsas om i ett senare inlägg.

Inlägget innehåller affiliatelänkar

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.