Questbollar

Questbars är ju både proteinrika och goda. Och så är de enkla att göra själv. Min senaste questbar med smak av vanilj, blåbär och choklad var smaskig och den med smak av choklad och hasselnöt var ännu godare. Nu har jag även testat att göra bollar istället för bar – questbollar helt enkelt.

questballs strawberry white chocolate coconut peanutbutter 2

Det som är smart med questbollar är att det är enklare att äta en liten bit om man inte är sugen på så mycket. En bar blir det sällan att man delar upp utan ofta trycker mani sig hela, oavsett hur hungrig eller sugen man är. Så är det för mig i alla fall. En boll är ungefär en fjärdedels bar och praktisk att ha till hands när suget är litet. Och vill man så kan man ju såklart äta fler bollar.

questballs strawberry white chocolate coconut peanutbutter 3

questballs strawberry white chocolate coconut peanutbutter 5

Questbollar White Chocolate and Coconut

fyra bollar

Värm fibersirapen i micron eller i kastrull. Om du gör det i micron kör på full effekt i ca 15 sekunder. När det bubblar tar du ut den. Rör i proteinpulver och steviadroppar direkt. Forma till en massa. Använd gärna händerna.

Tillsätt jordnötssmör och kokosflingor. Knåda in dem i massan och forma till fyra bollar. Ställ in i kylen i 1-2 timmar.

questballs strawberry white chocolate coconut peanutbutter 7

När jag gjorde dessa bollar använde jag ett proteinpulver med smak av vit choklad och jordgubb. Jag fick alltså en söt jordgubbssmak utöver den vita chokladen, jordnötterna och kokosen. Passade bra och rekommenderas. Men även utan smak av jordgubb får dessa bollar en härlig smak.

questballs strawberry white chocolate coconut peanutbutter 9

questballs strawberry white chocolate coconut peanutbutter 10

Nu var det ett tag sedan jag gjorde dessa och de är slut sedan länge. Känner mig oerhört sugen på att svänga ihop en nya variant på questbollar eller -bars. Kanske med pepparkakssmak eller annan julig smak denna gång? För nu när det är november är det okej att börja med julen, tycker jag. Har också hört att det ska vara gott att köra questbollarna i ugnen en stund. Då blir de mer som småkakor. Det måste jag testa!

Innehåller affiliatelänkar

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.