Att äta frukost på hotell

Det bästa med att bo på hotell är frukosten. Faktum är att jag brukar längta efter att gå upp och äta frukostbuffé redan när jag checkar in på hotellet och det egentligen är över ett halvt dygn kvar tills det är dags. Jag har inga jätte höga krav på vad frukostbuffén ska innehålla mer än att det ska finnas mycket av allt, vara fräscht och färskt samt bestå av bra råvaror.

När vi åt frukost på hotell på vår roadtrip i helgen fick vi njuta av en härlig frukostbuffé. Att äta frukost med två små barn blir inte riktigt den njutning som det är när man kan äta i lugn och ro utan kladd och missnöje. Men oavsett så är det alltid härligt med hotellfrukost!

hotellfrukost

Även om jag inte är så kräsen av mig gällande innehållet på en hotellfrukost så finns det vissa saker som jag gärna ser finns med. En sådan sak är färsk frukt. Älskar att ta för mig mycket av ananas, melon och apelsin.

hotellfrukost

hotellfrukost

Frukostbuffén i söndags var pyntad med fina juldekorationer, passande nog när det var Lucia och allt. Att starta dagen med en god och rejäl frukost på hotell borde vara obligatoriskt just på Lucia!

hotellfrukost

Det är härligt med egengjord müsli, att det finns pannkakor eller våfflor eftersom barnen älskar det och olika varianter av grovt bröd. Standard för mig är att ta för mig av bröd, smör, ost, grönsaker, ett berg med färsk frukt, ägg, kaffe och vatten. Jag gillar ju alla former av ägg, men oftast blir det ett par kokta sådana. Har ofta svårt för att avgöra om äggröran är gjord på ägg eller något pulver och det sistnämnda har jag ingen lust att stoppa i min mage. Har du koll på det där med äggröra på hotell? Finns det något knep för att avgöra om den är äkta eller inte?

Så min söndag startade jag i ett mysigt frukostrum med tända ljus, adventsstjärnor och en härlig tallrik med god frukost. Ljuvligt!

6 Comments
  1. Oj, jag har i min naivitet bara utgått från att det är riktiga ägg i äggröran =S
    Jag tycker kvaliteten på äggrörorna varierar otroligt mycket från hotell till hotell så om den ser ”läskig” eller tråkig ut så brukar jag inte äta…förhoppningsvis är det riktiga ägg när den ser bra ut och smakar gott… jag vill i alla fall tro att det är äkta när det är gott hehe. Nästa gång kommer jag nog dock fråga så jag är säker..

    1. Jag har också velat tro det länge, men så hörde jag vid något tillfälle om hur pass vanligt det är att äggröran inte görs av äkta ägg och sedan dess har jag blivit skeptisk.
      Jag ska göra som du och fråga framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.