Grön smoothie till helgfrukosten

Helg och gott om tid på morgonen. Jag väntar gärna med att äta min frukost en stund då jag sällan är hungrig direkt på morgonen medan barnen ofta är hungriga ganska direkt efter att vi har gått upp. Igår gjorde jag i ordning varsin smörgås till dem medan jag drack kaffe och fixade smoothie. Då fick de bota sin värsta hunger medan jag kunde blanda och mixa frukt och grönt till en grön smoothie. Perfekt att få dricka till lördagsfrukosten!

gron smoothie

Att göra smoothie av frukt och bladspenat är så smart. Frukterna bidrar med sötma och spenaten med järn, massor antioxidanter och en grön härlig färg. Tillsätt mjölk av någon form och du har din gröna smoothie!

gron smoothie

I just denna smoothie hade jag Alpro kokosdryck. Läskande och med en smak som gör sig bra med apelsin och det andra.

Grön smoothie

2-3 portioner

  • en apelsin
  • en banan
  • 2-3 nävar bladspenat
  • ca 2 dl kokosdryck
  • 2 tsk macapulver
  • några jordnötter (Wilmer tyckte det passade bra att ha i dem)

Mixa, smaka av och häll upp i glas eller flaskor.

chiapudding

Kvällen innan hade jag förberett med några små chiapuddingar i kylen. Jag tog fram em av dem, toppade den med tinade hallon, en rågad tesked mandelsmör och ett gäng kokosflarn. I chiapuddingarna hade jag haft samma kokosdryck som i smoothien.

gron smoothie

chiapudding

chiapudding

Ett knäckebröd med ost och grönsaker och min lördagsfrukost var komplett. Gott för munnen och med bra näring för kroppen. Super bra laddning inför en skojig lördag, helt enkelt!

Idag är det söndag och även idag startar jag upp med härlig frukost. Det finns chiapudding kvar att äta av och kanske blir det ännu en härlig smoothie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.