Nyttig Rocky Road

Rocky Road är verkligen en av mina absoluta favoriter på julen. Faktum är att jag tycker att det är så gott att jag gärna äter det året om. I helgen gjorde jag nyttig Rocky Road – en variant utan socker och med långt mer nyttigheter och näring än vad klassisk Rocky Road har.

Visst blir ni sugna på att testa?!!

nyttig rocky road

Denna variant av nyttig Rocky Road innehåller jordnötter, gojibär och bovetepuffar. Chokladen jag använde kommer från Nutri Nick och är sötad med stevia. Vill man addera ännu mer crunch passar det bra att även ha pistagenötter i och självklart kan man variera med exempelvis torkade blåbär eller mullbär istället för gojibär. Här får ni receptet på hur jag gjorde denna gång.

nyttig rocky road

nyttig rocky road

Nyttig Rocky Road

ca 20 bitar

  • 1 dl jordnötter
  • 1 dl gojibär
  • 1 dl bovetepuffar
  • 150 gram ljus eller mörk choklad, ex denna (jag hade både ljus och mörk choklad, men det är ju en smaksak vad man väljer)
  • 1 msk kokosolja

Börja med att blanda nötter, gojibär och bovetepuffar i en skål. Smält chokladen tillsammans med kokosolja i ett vattenbad. När chokladen har smält häller du den i skålen med det andra och rör runt.

Klä en form med bakplåtspapper och häll röran i den. Strössla över några nötter, bär och puffar. Ställ in att stelna i kylen i åtminstone en timme.

Ta ut och skär upp i bitar. Bjud, ät och njut!

nyttig rocky road

nyttig rocky road

Gojibären kommer verkligen till sin rätt i detta nyttiga godis. Sega och söta är de snarlika de Dumlekolor som ingår i originalreceptet. Det här receptet ska jag sannerligen komma ihåg till nästa jul och bjuda på som julgodis.

nyttig rocky road

nyttig rocky road

Men eftersom jag älskar den här typen av godis är jag övertygad om att jag kommer hinna göra det fler gånger innan det blir jul igen. För de fungerar lika bra att äta av till fredagsmyset eller bjuda på vid en påskbuffé eller till söndagsfikat. Bara fantasin sätter gränser.

nyttig rocky road

nyttig rocky road

Innehåller en affiliatelänk

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.