Sötpotatis pommes

Sötpotatis är en fantastisk rotfrukt, eller ört som den egentligen är. Sötare än potatis och ljuvlig god att göra mos eller stomp av. Något annat som är väldigt gott att göra av sötpotatis är sötpotatis pommes. Det är ett krispigt och ett härligt tillbehör till det mesta. Här får ni mitt recept på sötpotatis pommes.

sotpotatis pommes

Sötpotatis pommes

  • sötpotatis av valfri mängd
  • raps- eller solrosolja
  • flingsalt

Börja med att skala sötpotatisen. Skär den i stavar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten. Koka upp och låt sötpotatisstavarna puttra på medelvärme i 4-5 minuter.

Häll av vattnet i ett durkslag så att sötpotatisen blir av med allt vatten. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg sötpotatisen där. Ringla över olja och strö över flingsalt. Bred ut stavarna på bakplåtspappret. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt dem rostas där i ca 30 minuter.

Håll lite koll på sötpotatisen och ta ut dem ur ugnen när de har fått lite färg och innan de blir svarta.

Smaka på dem när de är klara och strö eventuellt över lite med salt. Servera dem medan de är varma. Mumsa och njut allt du kan!

sotpotatis pommes

sotpotatis pommes

Dessa ljuvligheter är galet goda att äta till det mesta, som en bit kött, hamburgare eller vegetariskt.

sotpotatis pommes

sotpotatis pommes

Sötpotatisen är ju väldigt stor, men kan ändå skilja sig i storlek en del. De riktigt stora är lagom till ungefär två portioner sötpotatis pommes. Men det beror ju såklart också på hur pass mycket man älskar dessa pommes. Själv skulle jag helt klart kunna äta pommes av en jätte stor sötpotatis helt själv.

Om ni inte har testat att göra dessa härligheter så måste ni göra det nu!

Senare idag tänkte jag berätta om bur vi åt våra sötpotatis pommes igår när jag hade lagat sådana till vår söndags middag.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.