En hälsolunch med kycklingkorv

Förra veckan fick jag hem ett bud med Lithells kycklingkorv och ett gäng andra ingredienser att göra en hälsolunch av. Denna korv är ny på marknaden och består till ca 70% av kyckling. I helgen lagade jag detta som en hälsolunch till oss. Alla utom jag i min familj gillar korv så jag förstod att detta skulle bli en populär lunch att äta och så var det. Kycklingkorven gillades!

Lithells kycklingkorv

Lithells kycklingkorv

Korgen innehöll härligheter som blomkål, kikärtor, spiskummin, salladslök, vitlök, citron samt burkar med färdiga röror i form av morotspesto och ingefärscréme.

Lithells kycklingkorv

Med hjälp av receptbladet lagade jag till en hälsolunch bestående av grillad kycklingkorv med couscoussallad, ingefärscréme och morotspesto. Jag valde att göra det lite annorlunda dock i och med att jag stekte alla alla grönsaker innan jag blandade dem med couscousen. Och så valde jag att servera varmröt lax till min couscous istället för korv.

Lithells kycklingkorv

Lithells kycklingkorv

Hälsolunch med Lithells kycklingkorv

4-6 portioner

 • 1 1/2 dl couscous
 • en nypa gurkmeja
 • olivolja
 • ett halvt blomkålshuvud
 • en röd paprika
 • två stjälkar salladslök
 • två vitlöksklyftor
 • en burk kikärtor
 • en liten burk majs
 • en halv citron
 • spiskummin
 • salt och peppar

Servera couscoussalladen tillsammans med:

 • Kycklingkorv eller varmrökt lax
 • Ingefärscréme (se receptet i bilden ovan)
 • Morotspesto (se receptet i bilden ovan)

Lithells kycklingkorv

Börja med att koka couscous tillsammans med gurkmeja. Ställ åt sidan när den är klar.

Skölj och skär grönsakerna och löken i mindre bitar. Stek på medelvärme i olivolja. Pressa över vitlök och krydda med spiskummin, salt och peppar. Skölj kikärtorna och häll i stekpannan. Låt allt fräsa tills dess att grönsakerna har mjuknat.

Blanda couscous med grönsaker och häll upp på ett serveringsfat. Addera majs och pressa över saft från citronen.

Stek korven snabbt i ett stekpanna. Servera allt när den är klar!

Lithells kycklingkorv

Här sitter Wilmer och väntar på att mamma ska ha fotat klart. Min tallrik med varm couscoussallad tillsammans med varmrökt lax, morotspesto och ingefärscréme var väldigt god.

Lithells kycklingkorv

Denna ingefärscréme hade ett härligt sting och är enkel att göra. Bara att blanda créme fraîche med färsk, riven ingefära och chili och du har en god sås som passar till det mesta.

Lithells kycklingkorv

Lithells kycklingkorv

Jag som älskar pesto gillade även morotspeston. En pesto med ganska mild smak, som passade bra ihop med den övriga maten.

Det här var en härlig hälsolunch som jag verkligen kan rekommendera. Om du gillar korv är jag säker på att du kommer gilla Lithells nyhet med kyckling i korven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.