Om att resa med barn

Min helg spenderade jag i Göteborg och jag kommer återkomma med att berätta om allt roligt vi gjorde där. Här och nu tänkte jag skriva om det här med att resa med barn och mer specifikt att åka tåg med barn. I fredags eftermiddag tog jag och barnen pendeln in till Centralen och därifrån åkte vi med ett InterCity tåg till Göteborg.

Barn har ju som bekant spring i benen, men har man bara med sig underhållning som Ipad, böcker och tidningar, kan i alla fall våra barn sitta stilla långa stunder. Tågresan tog fyra timmar och även om Wilmer klagade vid något tillfälle om att det tog lång tid så gick resan väldigt bra. De var lugna och tålmodiga, vilket till stor del berodde på att de hade något att göra hela tiden samt att det här med att resa med tåg är ett spännande äventyr för dem.

resa med barn

Som förälder tror jag att det är smart att man pratar om resan innan som något spännande och målar upp hur det kommer att gå till. För Wilmer, fyra år, fungerar det i alla fall. Då blir han nyfiken och ser fram emot resan långt innan.

Bara det här med att åka spårvagn är ett spännande äventyr för dem. När vi skulle åka hem igår hade vi lite tid på oss innan spårvagnen skulle komma så då satt vi vid väntkuren och tittade in i dimman efter när den skulle komma. Barnen var lite hungriga och fick smörgås och bar att äta på. Det här med att ha med ordentligt med olika slags mellanmål och snacks är ett annat tips. När det är långtråkigt verkar det vara vanligt med hungriga magar hos barn.

resa med barn

Tips på mellanmål att ha med vid resa med barn:

  • Smörgåsar (om man inte kan ha dem kylda fungerar pålägg som till exempel kokt ägg, eller avokado bra)
  • Raw bars (exempel på bra märken är FRIGGS, Paleo Bar, Raw Bite och Raw bar)
  • Frukt och grönsaker som exempelvis morotsstavar
  • Majskakor
  • Kalla pannkakor
  • Flaskor med vatten

resa med barn lunch

resa med barn lunch

På hemvägen igår åt vi vår lunch på tåget. Nu brukar de flesta restaurangvagnar på tågen ha bra mat i sitt utbud, men jag köpte ändå vår lunch på Pressbyrån innan vi gick ombord. Då visste jag att vi hade vad vi behövde och det kändes tryggt. Min sallad med bulgur och lax var väldigt god! Fast jag fick den inte helt för mig själv då Smilla åt upp all bulgur.

resa med barn

När vi var framme i Stockholm igen somnade Smilla i sin vagn och jag och Wilmer fick egentid med varandra på pendeltåget. Han var sedan duktig och gick hela vägen hem. Läs mer om den promenaden här. Och när vi kom hem fikade vi de bullar som vi hade köpt inför resan, men inte hunnit med att äta på tåget. Det var en mysig stund och en härlig avslutning på vår Göteborgshelg.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.