Löpning på Söder Mälarstrand

Nästa vecka kommer jag börja hålla en löpgrupp på torsdagar vid lunchtid. Vi kommer utgå från World Class Slussen och gruppen kommer vara främst för de som är nybörjare och verkligen vill komma igång med löpningen. Målsättningen ska vara att kunna springa fem kilometer efter tio veckor. Jag ser fram emot detta väldigt mycket och tycker att det är grymt att vi på World Class kommer erbjuda löpcoachning för de som inte är så vana löpare.

Igår valde jag att springa en runda, med utgång från mitt kontor och bort till Slussen och Södermalm, för att reka en runda att springa med min löpgrupp framöver.

Lopning Soder Malarstrand

Det var en ganska mulen morgon, men det var friskt och härligt i luften. Jag sprang ner till Nybroplan, bort mot Skeppskajen, över Skeppsbron och bort till Slussen. Vid gymmet stannade jag till och funderade snabbt över hur jag skulle springa vidare. Att springa längs med Söder Mälarstrand kändes som en bra idé så jag tog ett gäng trappor ner dit och fortsatte min löptur där.

Lopning Soder Malarstrand skepp

Längs med kajen var det verkligen fullproppat med båtar. Lite tråkigt eftersom jag gärna hade velat se ut mer över vattnet istället för att skymta det hastigt mellan alla båtar. Det var härligt att möta många andra löpare denna morgon och jag kände att detta kommer vara en bra plats för mig och gruppen att springa på.

Framme vid Pålsundet vände jag om och sprang tillbaka.

Lopning Soder Malarstrand trappa
Löpning på Söder Mälarstrand är egentligen ganska enkelt. Det är raksträcka och platt mark hela vägen. Man får springa nära vatten och det är inga rödljus eller andra hinder som sätter stopp för löpningen.

Att sedan ta sig från Söder Mälarstand och upp mot Slussen igen är desto mer ansträngande. Jag valde att ta trapporna vid Maria Trappgränd och det var en utmaning att hålla tempo upp hela vägen, kan jag säga.

Vägen tillbaka till Östermalm var desto lättare att springa och jag inser att det kommer vara perfekt för mig att springa till och från kontoret och löpgruppen på torsdagarna framöver. Helt klart snabbare än att ta sig kommunalt och skönt att få både inleda och avsluta löpcoachningen med spring på egen hand.

Så här skriver World Class om dessa nya löparklasser:

Vi vet att alla kan lära sig och njuta av att löpträna. Vi är skapta för att springa och löpning är en väg mot bättre hälsa och välmående. Våra klasser passar alla och är på en väldigt lätt nivå – du kan vara nybörjare eller ha löptränat en del sedan tidigare.

Målet för vårterminen är att vi ska klara av att springa 5 km efter 10 veckor. Vi startar från grunden och jobbar oss uppåt, det är inte någon tävling utan det handlar om att löpträna tillsammans och ha en härlig stund ute i naturen.

Ta nu chansen att komma ut i naturen tillsammans med oss på World Class. Varmt välkommen till vårens inspirerande löparklasser!

Läs mer om detta på Worldclass.se

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.