Nagellack och andra skönhetstips

Det var länge sedan nu som jag var bra på att regelbundet måla mina naglar. Nu blir det väldigt sporadiskt och inte ens ofärgat nagellack använder jag speciellt ofta. Väldigt dumt eftersom det får naglarna att hålla bättre och de ser mycket trevligare ut. Jag har från och med nu tänkt ändra på det och eftersom jag har en drös med fina nagellack och bra hand- och nagelprodukter hemma så finns det inga ursäkter.

nagellack

Mina tips på nagellack och nagelvård:

  • Först ut gäller att ha en bra nagelfil att fila naglarna med med jämna mellanrum. Jag använder alltid en nagelfil av glas. De är slittåliga och trasar inte sönder nageln, som en billigare variant på nagelfil kan göra. Denna från Imedeen håller måttet bra.
  • Sedan gäller att se till att ha ett bra och stärkande underlack, som är genomskinligt och håller bra. Jag gillar TRINDS nagelprodukter och har använt dem länge. När jag har målat naglarna med TRIND vet jag att det håller i säkert en vecka. Och nagellacket stärker verkligen naglarna till hållbara och friska sådana.

nagellack

  • Något mellanlager med nagellack har jag inte utan jag går direkt på överlacket, som jag gärna har i en skarp färg. Rött och rosa är favoriterna. Denna från Depend testade jag för första gången igår och jag blev genast kär i färgen. Återstår att se hur länge den sitter kvar, men det ser lovande ut än så länge.
  • Nu för tiden tycker jag att nagellacken torkar ganska snabbt. Men det kan ändå vara smart att måla naglarna på en tid när du vet att du inte behöver plocka med något på en stund. Jag tycker det passar bäst att göra det på kvällen efter att alla sysslor och göromål är klara. Då kan jag sedan sitta i soffan med nymålade naglar och bara softa!

nagellack nailmatic kids

Färgerna på dessa nagellack älskar jag. Synd att de är tänkte för barn och inte till vuxna. Jag fick med mig ett gäng från denna pressfrukost och testade faktiskt det lila nagellacket härom dagen. Men eftersom de är vattenlösliga så försvann mycket av nagelacket bara jag tvättade händerna. Så det blir till att ge dessa till Smilla när hon är gammal nog.

lip scrub

lip scrub

Några andra skönhetstips från mig:

  • Denna Lip Scrub är riktigt skön för torra läppar. Och den smakar gott av mint och socker.
  • Hårinpackning är verkligen så värt att göra! Jag gör det nu en gång i veckan och märker redan skillnad på håret. Produkten jag använder är denna.
  • Ett riktigt härlig body butter är bland det bästa. Jag älskar de från Body Shop och måste snart köpa en. Den med Shea är en favorit!
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.