Torsk med sötpotatis pommes

Mat kan verkligen vara både enkelt och gott. Ofta är till och med det enklaste det som är det godaste. Som stekt torsk och sötpotatis pommes tillsammans med en kall sås och grönsaker. Det åt vi till lunch för någon helg sedan och visade sig vara väldigt gott.

Kombinationen torsk och sötpotatis är kanske lite otippad, men jag tycker att den fungerar väldigt bra. Addera citron som smaksättning och goda tillbehör och du har en härlig måltid!

Och enkelt var det alltså också att tillaga detta. Medan sötpotatis pommes och stavar av palsternacka, tillsammans med olivolja och flingsalt, blev klara i ugnen gjorde jag i ordning såsen. Jag blandade creme fraiche, riven parmesanost, saft från citron, lite honung, färsk dill och svartpeppar i en skål. Jag saltade och pepprade några torskfiléer och så stekte jag dem i en stekpanna med smör tills de fått fin färg.

Jag skar upp grönsaker samt kokade frysta ärtor, morötter och haricot verts. Och plötsligt var allt klart att serveras.

torsk-och-sotpotatis-2

Att göra den här typen av mat gör mig väldigt glad. Det går snabbt, det är gott och det innehåller en massa bra näring!

Här hittar ni fler goda recept med sötpotatis:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.