Det var någon gång i höstas som jag såg receptet på en brownie med mjölkchokladfrosting, som Maria på Made by Mary delade med sig av. Sedan dess har jag tänkt på denna brownie många gånger, men inte riktigt funnit ett bra tillfälle till att göra den. Så tidigare i somras kom det tillfället. Vi skulle ha ett gäng vänner hemma på middag och jag bakade brownien till efterrätt. Alltså, den är mäktig och väldigt chokladig, men den är också väldigt god. Om det är något du ska baka i helgen så är det denna!
Som ni kanske har läst tidigare så inspireras jag mycket av Maria och hennes ljuvliga recept och det var alltså inget undantag den här gången. Hennes brownie har en mörk och intensiv chokladsmak och frostingen bryter av med en ljusare och sötare chokladsmak. Pricken över I:et är de krossade Kina Snacksen, som strösslas över kakan.
Denna brownie går finfint att förbereda dagen innan. Själva kakan är till och med bra om du gör en dag innan den ska ätas, då den hinner sätta sig då. Här kommer receptet på brownie med mjölkchokladfrosting.
Brownie med mjölkchokladfrosting och Kina Snacks
20 bitar
- 200 gram smör
- 4 dl strösocker
- nypa med vaniljpulver
- 1/2 dl starkt kaffe
- 3 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- en rejäl nypa havssalt
- 4 ägg
- ev. 50 gram mörk choklad, ca 70%
- 300 gram rumstempererat smör
- 300 gram smält avsvalnad mjölkchoklad (jag hade 250 gram mjölkchoklad och 50 gram mörk choklad för att få en lagom chokladhalt)
- 1 nypa salt
- 1,5 dl florsocker
- Kinasnacks
En brownie när den är som bäst, helt enkelt! ♥
Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook
Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet