Thaikyckling med chili, ingefära och koriander

Thaimat är en verklig favorit hos mig när det kommer till mat från andra länder. Igår lagade jag en kycklingrätt med thailändska smaker som blev så väldigt god så idag vill jag dela med mig av det receptet till er.

Jag lagade denna thaikyckling med chili, ingefära och koriander lite på känn och efter vad jag själv tänkte borde bli gott. Och, tänk vad rätt jag hade!

thaikyckling-recept_1

Färsk ingefära och chili lyfter denna måltid till härliga höjder och att toppa den med lime och koriander är ett måste enligt mig. Här kommer receptet!

thaikyckling-recept

Thaikyckling med chili, ingefära och koriander

ca 6 portioner

  • 1 kg kycklingfilé
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ca 3 cm ingefära
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • 1-2 tsk röd thai currypasta
  • svartpeppar
  • 1 burk kokosmjölk
  • färsk koriander
  • lime

Tillbehör:

  • sötpotatis, morot eller andra rotfrukter
  • broccoli eller blomkål
  • ev. ris, bulgur eller quinoa
  • hackade jordnötter

thaikyckling-recept_2
Ta fram kycklingfiléerna att tina om de är frysta. Skär filéerna i mindre bitar.

Skala vitlök och ingefära och riv dem alternativt hacka fint. Ta bort kärnorna ur chilin (om du inte vill ha super stark thaikyckling) och hacka även denna fint.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök, ingefära och chili och lägg sedan i kycklingbitarna. Låt dem steka några minuter. Ha i currypasta och krydda med peppar.

Häll över kokosmjölk och låt grytan puttra i minst tio minuter.

Jag hade kokt sötpotatis kvar i kylen sedan en tidigare måltid. Den skar jag i mindre bitar och lät puttra med i grytan. Här fungerar det annars att ha i kokt potatis eller morot.

Smaka av och se till att kycklingen är ordentligt genomstekt innan du stänger av värmen.

Servera din thaikyckling med tillbehör som kokt broccoli eller blomkål och/eller ris, bulgur eller quinoa. Pressa saften från en lime över och toppa med koriander samt gärna ett par salladsblad. Strössla över hackade jordnötter.

thaikyckling-recept-5

thaikyckling-recept-8

Denna thaigryta har lite sting, men är inte jätte stark. Den passar därför att servera både till vuxna och barn. I alla fall gillade mina barn denna måltid mycket. Ett bra lunchtips, som även gör sig bra i matlåda!

Några fler ljuvliga kycklingrecept:

2 Comments
  1. Ser så gott ut. Gjorde en thaikycklingvariant här om kvällen faktiskt, med röd currypasta, kokosmjölk, koriander,mynta mm. Det smälter bra ihop med kyckling. Söt bild på din son. Ska börjas i tid 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.