Avokadosmörgås

En smörgås med grovt bröd och en krämigt, lagom mogen avokado – finns det något godare? För mig är detta en riktig favorit och jag känner mig tvungen att visa upp den ljuvligt goda avokadosmörgås som jag åt härom dagen. Smörgås med klassiska pålägg som ost eller skinka i all ära, men smörgås med avokado det är verkligen himmelriket för mig!

avokadosmorgas-2

Det enda som kan vara lite svårt med att göra en avokadosmörgås är att tajma så att avokadon är så där perfekt mogen, som den bara är under en kort period. Jag brukar köpa mina avokadofrukter hårda och så lägger jag fram dem i fruktskålen hemma att mogna långsamt. Efter en eller ett par dagar brukar de vara perfekta att äta.

Utöver det är det väldigt enkelt att göra avokadosmörgås och det är jag säker på att ni vet. Men bara för att ni inte ska glömma bort hur enkelt det är så får ni här receptet på den variant jag åt senast.

Avokadosmörgås

en smörgås

  • en skiva av Fazers bröd Harmoni
  • lite kvarg (alternativt naturell färskost)
  • en mogen avokado
  • lite av en morot
  • nymalen svartpeppar och flingsalt

Bred kvarg (eller färskost) på brödskivan. Dela en avokado och gröp ur delarna ur skalet. Skiva halvorna i smala, fina skivor. Toppa brödskivan med avokadoskivorna samt morot, som du har strimlat med en potatisskalare. Dra några drag med pepparkvarnen och strö lite flingsalt överst.

Ät och njut!

avokadosmorgas-3

avokadosmorgas-4

Det här kan jag lätt äta varje dag till frukost, mellanmål eller kvällsmat. Men om jag av någon anledning skulle tröttna på det skulle jag välja att äta något annat med avokado:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.