Matvetesallad med granatäpple, fetaost och kyckling

Eftersom granatäpple är en av de antioxidantrikaste frukterna som finns är det smart att använda den i matlagningen eller toppa smoothies, chiapuddingar och kvargen med. Jag älskar att strö granatäpplekärnor på sallader och gjorde det senast igår när jag lagade denna matvetesallad.

Här får du ett ljuvligt recept på en ljummen matvetesallad med granatäpple och fetaost, som jag serverade tillsammans med kyckling.

matvetesallad-kyckling-recept-2

matvetesallad-kyckling-recept-4

Matvetesallad med granatäpple och fetaost

4-6 portioner

  • 2 dl matvete
  • en rejäl näve ruccula eller bladspenat
  • 1 tomat eller 8 körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 1 röd paprika
  • ett paket fetaost
  • 1 granatäpple
  • några blad av basilika eller mynta

Dressing:

  • 1/2 dl olivolja
  • saften från citron och lime
  • 1 tsk honung
  • salt & peppar

Börja med att koka matvetet efter anvisningarna på förpackningen.

Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. När matvetet kokat klart; lägg upp det på ett stort fat. Addera grönsakerna och blanda om.

Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över matvetesalladen.

Smula över fetaost. Plocka ut granatäpplekärnorna från frukten (tips längre ner på hur du gör det!) och strössla över salladen. Klart!

matvetesallad-kyckling-recept-3

Det smakade väldigt bra att äta denna sallad tillsammans med kyckling. Men är du vegetarian är matvetesalladen god att äta som den är.

matvetesallad-kyckling-recept-5

Tips för hur du gröper ut kärnorna ur ett granatäpple: Fyll en skål med vatten, skär granatäpplet mitt itu och doppa ner frukten i vattnet. Pilla försiktigt bort samtliga kärnor och kasta resten av frukten. Genom att hela tiden hålla den under vatten slipper du det rödlila granatäpplestänket i hela köket.

matvetesallad-kyckling-recept-6

Detta recept fick jag inspiration av från Leilas Supermat. Imorgon torsdag klockan 21.30 är det dags för ett nytt avsnitt i programserien. Det ska i alla fall inte jag missa!

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.