Det finns många goda vardagsrätter med köttfärs och här kommer en till. Om du vill hitta en variation till köttfärssås, tacos och köttbullar ska du testa att göra dessa fyllda zucchini med köttfärs. Detta är en middagsrätt som går snabbt att göra och som brukar uppskattas av både vuxna och barn.
Fyllda zucchini med köttfärs
4 portioner
- 2 zucchini
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 500-600 gram köttfärs
- en halv påse tacokrydda, gärna av denna sort
- en bit ost
Serveringsförslag:
- ris, quinoa, matvete
- en härlig sallad
- tacosås
Dela dina zucchini på mitten och gröp ur innehållet. Skär innehållet i mindre bitar. Lägg upp zucchinihalvorna på en plåt med bakplåtspapper.
Skala och hacka lökarna. Fräs dem tillsammans med zcchinihacket i en stekpanna med olja. Ta i köttfärsen och låt allt fräsa tills köttfärsen är genomstekt. Krydda med tacokryddan och eventuellt svartpeppar.
Lägg i köttfärsen i zucchinihalvorna. Riv ost och strö över.
Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. När osten har smält och zucchini har mjuknat är det klart.
Servera och njut!
Denna maträtt går naturligtvis att variera med aubergine eller paprika istället för zucchini. Och vill du ha det vegetariskt byter du ut köttfärsen mot en vegofärs.
Vilket bra tips!
Älskar sådana här goda och (vad det verkar) lättlagade rätter.
Visst är det stort älsk på det!