En härlig kycklinggryta som superfood

Dags för lucka nummer åtta i min Snällkalender:

Ge dig själv en stunds mindfulness idag. Bestäm själv hur och när, men se till att prioritera det. Lägg dig ner och blunda för en stund, kör ett pass yoga, sätt dig med en kopp te i tystnad i soffan eller gör något annat som får dig att finna ro och harmoni.

Jag är en trogen följare av TV-programmet Leilas Supermat och hittar massor med matinspiration därifrån. Senast ut av de superfood maträtter jag har testat att laga är en kycklingrätt, som tillagas i en slow cooker. Den fungerar också att tillaga i en gryta eller liknande. Det viktiga är att det får stå och puttra långsamt och länge.

Denna kycklinggryta har en härlig smak av paprika och passar utmärkt att servera till ris, en tomatsalsa, gräddfil och lime. Här får du receptet på denna kyckling i Slow Cooker.

kyckling-crockpot-2

Kycklinggryta i slow cooker

ca 4 portioner

  • 1 stor ekologisk kyckling
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 dl torkade, blötlagda svarta bönor
  • ¼-1/2 chipotle
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 knippe persilja
  • flingsalt & svartpeppar från kvarn
  • olivolja

Tomatsalsa:

  • 2 bifftomater eller 4 vanliga tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk olivolja
  • ¼ vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • 1 knippe basilika

Skölj och blötlägg svarta bönor. Hacka vitlök, lök och persilja.

Klyv den hela kycklingen i 4 eller 8 bitar och lägg på ett fat. Salta kycklingen rikligt och strö över paprikapulver, svartpeppar och olivolja. Lägg på lite lök och persilja.

Hetta upp en stor gryta med lite olivolja i botten. Lägg i kycklingen och bryn den tills den får lite färg. Gör gärna detta i omgångar.

Om du har en slow cooker lägger du över kycklingen där tillsammans med hackad lök, vitlök, persilja och bönor. Om du inte har det låter du alltsammans fräsa vidare i grytan.

Häll på vatten så att det täcker kycklingen och lägg i torkad chipotle. Låt puttra under lock i 1 1/2-2 timmar.

Gör tomatsalsan genom att finhacka tomater och rödlök samt blanda dem med olivolja, riven vitlök och flingsalt. Hacka till sist i basilika. Smaka av. Koka ris.

Servera denna härliga kycklinggryta tillsammans med ris, tomatsalsa, en klick gräddfil och gärna en halv lime.

kyckling-crockpot-3

Älskar när kycklingen har fått puttra så där länge så att den blir riktigt saftig och mör.

kyckling-crockpot-4

Att laga mat i en slow cooker är verkligen praktiskt och jag är verkligen tacksam till vår Crock Pot. Medan maten tillagas har du tid för att göra annat. Denna kycklinggryta gjorde jag en söndag för några veckor sedan och kunde under tiden få en hel del annat gjort. Så bra och så gott!

Här hittar du originalreceptet.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.