Torkade växter som tavla

I somras plockade jag några löv och blad av olika slag och pressade dem mellan papper i en tjock bok. Jag hade ingen exakt plan för dem då, men när vi gjorde i ordning vår tavelvägg i vardagsrummet i julas fick jag användning för ett av bladen i alla fall.

Jag hittade en gammal tavelram och stoppade in det torkade bladet i den. Tyckte att det gjorde sig bra ihop!

Torkade växter till tavla

Nu står tavlan med det torkade bladet på den lilla vägghyllan på vardagsrumsväggen. Boken om amazoner är inte min, som ni säkert förstår, men eftersom den färgmässigt passar bra in där så är jag helt okej med placeringen av mannens bok.

Torkade växter till tavla Torkade växter till tavla

Jag gillar hur vi fick till det på väggen ovanför soffan då i julas när vi tog tag i projektet. Innan hade vi haft tre tygtavlor där och då vi inte var helt nöjda med det hade vi pratat länge om att vi skulle göra om. Älskar känslan av att ha tänkt på ett projekt länge, och inte riktigt fått tummen ur och börjat med det, tills när man plötsligt tar tag i det och gör det!

Nu är vi nöjda när vi sitter där i soffan på kvällarna. Det är bara mattan som vi gärna byter ut. Och så har jag ett gäng torkade växter och blad kvar att göra någonting annat med.

Här ser ni vår tavelvägg på övervåningen, som vi fixade i somras.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.