Att bo på landet gör mig till en lyckligare människa

För drygt 13 år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus i en förort till Stockholm. Vi hade tidigare bott i lägenhet, men som barn bott i hus och ville uppleva det igen. Förorten vi bor i ligger ganska långt ut från stan och känslan är att vi bor på landet. Jag har reflekterat en del över det och har insett att bo på landet gör mig till en lyckligare människa. Här berättar jag mer om varför det är så.

Att bo på landet gör mig till en lyckligare människa

Vår tomt ligger precis intill skogen och i närheten har vi flera hästhagar, fält och fina grönområden. Vi bor alltså väldigt lantligt och det gör så mycket gott för min mentala hälsa. Att komma hem från en dag på kontoret inne i stan är som balsam för själen för mig.

Det finns ju några faktorer som påverkar vårt mående och vår lyckonivå väldigt mycket. Jag skulle säga att det är dessa faktorer:

  • Om vi är friska och mår bra i kroppen
  • Vår ekonomi
  • Våra relationer
  • Vårt jobb eller annan sysselsättning
  • Vår fritid
  • Vårt boende

Jag har inte rangordnat dem alls, men skulle säga att om du inte trivs med en eller flera av punkterna ovan så är du inte helt lycklig. Med tanke på hur mycket tid vi spenderar hemma är såklart boendet en viktig faktor och den jag vill belysa i detta inlägg.

Att bo på en plats där man känner lugn och harmoni är viktigt. Vårt hem är verkligen min borg och att få känna det lugnet när jag är hemma är jag så tacksam för.

Jag tror inte att alla trivs att bo på landet, men för mig är det helt rätt. Jag älskar att ha nära till naturen, att kunna gå ut och andas frisk luft och att ha möjlighet att påta i trädgården.

Jag har tidigare skrivit om hur trädgårdsarbete leder till en bättre hälsa och jag är helt övertygad om att det stämmer.

Att sedan få njuta av en vacker trädgård under sommarhalvåret är verkligen en sann lycka. Här kommer några bilder från vår trädgård nu på sommaren.

Här finns fler bilder från trädgården i sommartid:

Jag hoppas att även du trivs där du bor för jag tror verkligen att vårt hem är en avgörande faktor för vårt mående och vår lycka.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.