Årets sista tomatskörd

För någon vecka sedan tog jag ner årets tomatbuskar från växthuset. Tomatsäsongen är slut och de fina tomaterna har gjort sitt för i år. Kvar fanns en del gröna tomater och de tog jag såklart reda på. För du vet väl att du kan få de gröna tomaterna att mogna inomhus istället? Här svarar jag på frågan Vad gör jag med mina gröna tomater?.

Vad gör jag med mina gröna tomater?

Svaret är att du ska inte slänga dem. För det går att få dem att mogna trots att du har plockat av dem från busken.

Enklast och säkrast är att lägga de gröna tomaterna i papperspåsar tillsammans med ett eller flera äpplen. Låt dem ligga där i en eller ett par veckor och kolla till dem då och då. Efter ett tag ska du se att tomaterna har blivit röda! I detta inlägg berättar jag mer om hur du får gröna tomater att mogna.


Tomaterna du ser här på fatet var alla gröna när jag plockade av dem från busken. Efter ungefär en vecka i en tät papperspåse har de flesta av dem blivit röda. Nu låter jag dem ligga framme på fatet i köket. Där får de mogna vidare och förhoppningsvis kommer de som fortfarande är gröna också bli röda.

Karin Axelsson och tomater
Våra tomatplantor - sommaren 2020
Årets tomatskörd 2022
Så får du gröna tomater att mogna

Det är nu fjärde året i rad jag frösår och odlar tomater i växthuset. Årets skörd blev helt okej, men jag har haft bättre år. Oavsett tycker jag att det är så härligt att kunna plocka in sina egna tomater och äta av i salladen. Vilken lycka alltså!

Vill du läsa mer i ämnet och kanske få mer inspiration till att odla tomater själv? Kolla då in länkarna nedan.

Inlägg om tomatodling:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.